Anmeldelse: Rammstein - Ullevaal

Total perfeksjon fra Rammstein

Det blir vanskelig å lage rockeshow etter denne forestillingen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Rammstein kommer til Ullevaal med ett motto: Det er ingen grunn til å være subtil. Fra den innledende «flaggseremonien», det påfølgende pyrosmellet, og den ditto hardtsparkende basstromma til Christoph Schneider, er volumet skrudd opptil elleve i alle sansekanalene.

Bandet entrer scenen en etter en til tonene av semi-balladen «Was Ich Liebe» fra sisteplata. De ser ut som rollefigurer fra noe som kunne vært en fusjon av Mad Max og Star Wars.

Stemningsskapende

Sort røyk velter faretruende utover scenerigg og publikum fra høyttalertårnene midt i arenaen. Det er effektivt stemningsskapende og gjør at etterfølgeren, «Links 2 3 4», sparker ekstra hardt i all sin marsjerende prakt. For øvrig bandets første virkelige oppgjør med dem som har beskyldt dem for å befinne seg til høyre politisk. Hjertet mitt slår til venstre, bedyrer Till Lindemann i refrenget. «Tattoo» og «Zeig Dich» er adevakte transportetapper som neppe blir med videre på neste turné.

Dansbare «Sehnsucht» får gulvet til å gynge, mens kveldens først hakeslippøyeblikk kommer med barnevogngrillende «Puppe». Låten er en omskrivning av en gammel tysk barnesang som i Rammsteins tilfelle selvsagt ender i elendighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer