KALD MOTTAGELSE: Michael Fassbender spiller Harry Hole i «Snømannen». Den slaktes også i utlandet. Video: United International Pictures Norway Vis mer Vis mer Vis mer

Totalslakten av «Snømannen» er enda verre i utlandet

Får bunnkarakter: - Et ulogisk mareritt.

(Dagbladet): Filmen «Snømannen» fikk nesten unison slakt av et norsk kritikerkorps. Men nå får den, om mulig, enda verre medfart internasjonalt.

Den britiske avisen The Telegraph har gitt filmen én stjerne ut av fem mulige.

Anmelderen beskriver filmen som «et ulogisk mareritt av en nordisk noir-flopp som du tidvis føler du aldri kommer til å våkne fra».

Anmelderen slakter både spenningsoppbyggingen og skuespillerprestasjonene, og mener at forfatter Jo Nesbø hadde fortjent en bedre skjebne.

- Stygg skjebne

- Den norske krimforfatteren Jo Nesbø, som har skrevet den sjuende Harry Hole-thrilleren som filmen er basert på, har møtt en skjebne som er nesten like stygg som filmens utallige ofre, skriver anmelderen i The Telegraph, som konkluderer med dette:

- Hvis «Snømannen» bare har forsøkt å få maksimalt ut av feiende helikopter-opptak av kalde norske brygger, og ellers være helt fryktelig, da har de klart jobben.

Også flere anmeldere har kvesset knivene. Ifølge det amerikanske magasinet Variety er det beste som kan sies om filmen at «den bearbeider teksten fra boka akkurat nok til å holde forfatterens blodfans på sine frostbitte tær.»

- Null kjemi

- Alle andre vil trolig bli forvirret av en fullstendig tilfeldig struktur, altfor mange falske spor og den ugjennomtrengelige rollen til Michael Fassbenders Harry Hole, ifølge Variety, som skriver:

- Det er ingen glade sjeler i denne forvirrede, nedsnødde filmatiseringen av Jo Nesbøs bestselger - en stor skuffelse fra regissør Tomas Alfredson.

Mens amerikanske Hollywood Reporter skriver at «Snømannen» er «humørløs».

- Skuespillerne har null kjemi, mye av dialogen føles som et klønete førsteutkast, og det kjedelig gjenkjennelige plottet dras ned av klumsete, løse tråder, skriver anmelderen.