«Sensitive barn»

Totalslaktet i Dagbladet. Slik svarer prinsessen

Prinsesse Märtha Louise hevder at Dagbladets anmelder misforstår.

TIL MOTMÆLE: Prinsesse Märtha Louise slår tilbake mot Dagbladets knusende dom av boka «Sensitive barn». Den ble i helga anmledt til terningkast 1 og kalt for kvasivitenskapelig møl av anmelder Cathrine Krøger. Foto: Jørn H Moen
TIL MOTMÆLE: Prinsesse Märtha Louise slår tilbake mot Dagbladets knusende dom av boka «Sensitive barn». Den ble i helga anmledt til terningkast 1 og kalt for kvasivitenskapelig møl av anmelder Cathrine Krøger. Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har gitt ut boka «Sensitive barn», og det går ikke upåaktet hen.

Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger kaller hele bokprosjektet for «noe møl», og konkluderer med terningkast 1.

Vant til kritikk

På NRK P2 i morgensendingen på «Kulturnytt» i dag tidlig gikk Märtha Louise ut mot Dagbladets anmelder og mente at hun ikke har lest boka skikkelig.

- Kritikk i pressen er jeg vant til å takle. Så det holder jeg litt der ute, sier hun til NRK.

Dagbladets anmelder mener at forfatterne Märtha Louise og Elisabeth Nordeng omtaler såkalte høysensitive barn som mer verdt enn andre. Det avviser prinsessen.

Fordomsfullt og guffent

- Alle har et sensitivt trekk. Barn er mer eller mindre sensitive. Sensitive barn fins over alt, så vi må lære oss å leve med det uansett hvor vi er i verden. Denne boka handler om sensitive barn utfra det perspektivet vi ser dem her i Norge, sier Märtha til NRK P2.

Forfatterne får støtte fra Klassekampens politiske redaktør Bjørgulv Braanen.

På sin Facebook-konto skriver han at Cathrine Krøgers totalslakt er fordomsfull og guffen, og bærer preg av ren mobbing når hun hevder at boka hyller sensitive barn som supermennesker, og at forfatterne baserer seg på kvasivitenskap.

- Ingen god bok

- Det er klart at anmeldelsen er en slakt, og noen mener kanskje at den er for rå. Men det er ikke mobbing. Les anmeldelsen, så ser du at jeg siterer fra den. Alt som står der, er hentet fra boka. Jeg hadde så mye å ta av og hadde problemer med å gjøre anmeldelsen kort nok, sier Krøger til P2.

Aftenpostens anmelder Kjetil Østli har også omtalt boka, men i noe midlere ordelag.

- Det er ikke en spesielt god bok, men jeg gjør mitt beste. Forfatterne har krav på at jeg møter dem med motstand og nysgjerrig respekt, sier han til NRK P2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer