DEBATT

Tourettes og en vrang. Neida.

I et øyeblikk trodde jeg at jeg satt med en avis fra 1920. Hæ? Freud? Strikking?

TJENER PENGER: Og Dorthe Skappel skal man visst passe seg skikkelig for! Pengene renner jo inn på kontoen hennes, hun selger jo både garn og pinner og mønster! Tenk at hun tjener egne penger! På noe så ursimpelt som strikking! Hun som pleide å posere i badedrakt! Foto: Nina Ruud / Dagbladet
TJENER PENGER: Og Dorthe Skappel skal man visst passe seg skikkelig for! Pengene renner jo inn på kontoen hennes, hun selger jo både garn og pinner og mønster! Tenk at hun tjener egne penger! På noe så ursimpelt som strikking! Hun som pleide å posere i badedrakt! Foto: Nina Ruud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg får lest lite aviser om dagen. Å skrolle meg nedover VG og Dagbladet er stort sett det jeg rekker mellom amming og bleieskift. Og ammetåka har gjort meg såpass glemsk at jeg glemmer å stoppe abonnementet på Morgenbladet. Ukeavisa har vært greit å ha, så får man liksom med seg noen analyser. Fulgt litt med. Men jeg synes den avisa har tapt seg, handler altfor ofte om Harald Eia og Karl Ove Knausgård. (På sider eller saker som ikke handler om dem, er det annonse for samarbeidet dem imellom, til et eller annen sceneshow, type intelligent, tror jeg.)

Nok om dem. Og mer om meg og mitt. For her om dagen hadde jeg litt tid til overs og fant frem en bunke med uleste Morgenbladet som hadde havnet i kassa for opptenningsved. I bunken kom jeg over en bokanmeldelse, eller snarere en analyse av mengden med strikkebøker som gis ut. Interessant!

De tre siste årene har jeg tatt bachelor på Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling for tekstil. Derfor er jeg over middels interessert i tekstile arbeider, både på hva gjelder håndverk og kunst.

Til å skrive om alle disse strikkebøkene hadde Morgenbladet satt en middelaldrende mann. Der de fleste kvinner velger å tie når det er noe de ikke har greie på, velger altså enkelte menn å tre frem, ta ordet. At han ikke har peiling på stoffet, lar avisas mann seg ikke stoppe av. Klart han kan skrive om strikking! Enda han ikke kan stikke, vil strikke eller er nysgjerrig på strikking. Han har lest bøker, og det holder jo i massevis! For strikking er jo både trivielt og rimelig kjerringaktig. Et tema som følgelig ikke trenger å behandles seriøst. Hans egen skribentvirksomhet derimot, det er alvorlige saker. Og for å vise at man er et tenkende vesen må man liksom ha noen referanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer