Tøv fra en homoseksuell aktivist

Kanskje er Endsjø sint fordi hans og andres sjikane i disse årene ikke har gjort meg stum, redd og liten?

HOMOFILI: Homofile er «medfødt uføre» og deres levesett er «kaosskapende» og «inhumant», er blant sitatene Dag Øistein Endsjø trakk fram da han sammenliknet Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad.
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.
HOMOFILI: Homofile er «medfødt uføre» og deres levesett er «kaosskapende» og «inhumant», er blant sitatene Dag Øistein Endsjø trakk fram da han sammenliknet Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uten foranledning går Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap ved UiB, løs på meg i Dagbladet 13.11.12. Han refererer til et sammensurium som han kaller for mine synspunkter i boken «Kampen om ekteskapet og barnet, konsekvenser, argumenter og analyser.» (2009) Men han bruker ikke sidetall eller hele setninger. Han hevder at han siterer, men her er ikke ett eneste sitat. Han må tro at han kan boken min utenat, men ingenting stemmer. Godt gjort av en akademiker. Underviser han i samme stil?

Endsjø er en hatefull, fanatisk mann, som ikke bryr seg om fakta, når han vil arrestere noen. Allerede i 2008 var han etter meg i avisspaltene. Hans utlegning av mine synspunkter er patetisk. Jeg skal visstnok også mene at enslige og samboere er med i en universell kamp mot åndelige verdier, mening, sannhet og god moral? Jeg har selv vært samboer i mange år, nå er jeg enke og enslig.

Kanskje er Endsjø sint fordi hans og andres sjikane i disse årene ikke har gjort meg stum, redd og liten? Jeg slåss fremdeles for at ektepar som ble gift før 2009 i et demokrati må ha rett til å reise sak om eget ekteskaps gyldighet, når de aldri ville ha latt seg overføre til de nye lovene. Det må være en del av menneskerettighetene. Nå er ektepar tvangsoverført, ekteskapsloven er fjernet, men partnerskapsloven lever videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer