HOMOFILI: Homofile er «medfødt uføre» og deres levesett er «kaosskapende» og «inhumant», er blant sitatene Dag Øistein Endsjø trakk fram da han sammenliknet Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad.
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.
HOMOFILI: Homofile er «medfødt uføre» og deres levesett er «kaosskapende» og «inhumant», er blant sitatene Dag Øistein Endsjø trakk fram da han sammenliknet Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.Vis mer

Tøv fra en homoseksuell aktivist

Kanskje er Endsjø sint fordi hans og andres sjikane i disse årene ikke har gjort meg stum, redd og liten?

Uten foranledning går Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap ved UiB, løs på meg i Dagbladet 13.11.12. Han refererer til et sammensurium som han kaller for mine synspunkter i boken «Kampen om ekteskapet og barnet, konsekvenser, argumenter og analyser.» (2009) Men han bruker ikke sidetall eller hele setninger. Han hevder at han siterer, men her er ikke ett eneste sitat. Han må tro at han kan boken min utenat, men ingenting stemmer. Godt gjort av en akademiker. Underviser han i samme stil?

Endsjø er en hatefull, fanatisk mann, som ikke bryr seg om fakta, når han vil arrestere noen. Allerede i 2008 var han etter meg i avisspaltene. Hans utlegning av mine synspunkter er patetisk. Jeg skal visstnok også mene at enslige og samboere er med i en universell kamp mot åndelige verdier, mening, sannhet og god moral? Jeg har selv vært samboer i mange år, nå er jeg enke og enslig.

Følg oss på Twitter

Kanskje er Endsjø sint fordi hans og andres sjikane i disse årene ikke har gjort meg stum, redd og liten? Jeg slåss fremdeles for at ektepar som ble gift før 2009 i et demokrati må ha rett til å reise sak om eget ekteskaps gyldighet, når de aldri ville ha latt seg overføre til de nye lovene. Det må være en del av menneskerettighetene. Nå er ektepar tvangsoverført, ekteskapsloven er fjernet, men partnerskapsloven lever videre.

Nina Karin Monsen, moralfilosof og forfatter.
Nina Karin Monsen, moralfilosof og forfatter. Vis mer

Kanskje Endsjø er sint fordi jeg fremdeles mener at de nye lovene som konstruerer familien, bygger på løgn og umenneskelighet, ettersom ekteskapet er iboende heteroseksuelt og alle barn har rett på en far, selv om denne retten er fjernet i norsk barnelovs §4a? Far og mor er Guds gave som ingen mennesker har rett til å ta fra noen barn. Kanskje Endsjø er sint fordi jeg mener at heterofile ektepar skal likebehandles med homofile partnere, og kunne samtykke ut fra sin frie vilje? Kanskje er Endsjø sint fordi bare ca. en tredjedel av partnere har latt seg overføre? Kanskje er han sint fordi mange av dem støtter min kamp mot barnemarkedet? Kanskje Endsjø er sint fordi noen av dem offentlig har uttalt støtte til meg? Kanskje han er sint uansett på en eller annen, ett eller annet? Noen lever livet igjennom med et ekstremt sinne. Vi får håpe at han får hjelp i tide.