Du leser nå Dagbladet Pluss
KJEMPER FOR KRIGSBARNA: Som liten ble Tove-Laila Strand (77) sendt tilbake til Norge fra Tyskland etter krigen. Der ble livet hennes et helvete. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
KJEMPER FOR KRIGSBARNA: Som liten ble Tove-Laila Strand (77) sendt tilbake til Norge fra Tyskland etter krigen. Der ble livet hennes et helvete. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

«De uønskede»

Tove-Laila hadde norsk mor og tysk far: - Selv i dag kan man bli spytta på

Nylig sa statsminister Erna Solberg unnskyld overfor de norske «tyskerjentene». Deres krigsbarn har hatt det minst like vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Så lenge man holder seg til sannheten, er det ikke så mye som er farlig, sier Tove-Laila Strand (77) til Dagbladet.

Som et barn av norsk mor og en tysk soldat ved navn Werner Perkün fikk hun kjenne på Norge og nordmenns nådeløshet overfor alt tysk etter krigen. Store deler av livet har hun lidd under det sosiale brennemerket «tyskerunge». Stempelet preger henne fortsatt, selv om hun har slåss. Kampen om sannheten om norske krigsbarn har hun kjempet på vegne av seg selv og andre i samme situasjon i tiår.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer