Bokvåren 2017

Tove Nilsen redd for å bli utlevert i datteras bok

Tove Nilsen er kjent for å skrive personlig. Da dattera Pia Edvardsen nylig bokdebuterte var hun redd for selv å bli utlevert. 

I MAMMAS FOTSPOR: - Jeg synes det er spennende og moro, sier Tove Nilsen om at dattera Pia Edvardsen går i hennes fotspor, og satser på et liv som forfatter. Selv hadde hun sin litterære debut for 43 år siden. Foto: Lars Eivind Bones 
/ Dagbladet
I MAMMAS FOTSPOR: - Jeg synes det er spennende og moro, sier Tove Nilsen om at dattera Pia Edvardsen går i hennes fotspor, og satser på et liv som forfatter. Selv hadde hun sin litterære debut for 43 år siden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min første tanke da jeg fikk vite at hun skrev bok var: Det står vel ikke noe ufordelaktig om meg der?

Tove Nilsen (64) ler høyt og ser bort på dattera, som sitter ved siden av henne i sofaen på Hotel Bristol i Oslo.

Pia Edvardsen (29) debuterte som forfatter i forrige uke med «Vi var aldri brødre», 43 år etter at moren ga ut sin første roman.

«Kjør på»

Da Edvardsen skulle gå i gang med skrivinga kom Nilsen med ett råd til avkommet:

Kjør på, ikke ta små hensyn.

- Det er viktig å skrive det du vil skrive, og ikke være redd for om det er selvbiografisk eller om noen kan føle seg såret, utdyper Nilsen.

Altså ville ikke Edvardsen ha blitt gjort arveløs selv om hun hadde valgt å skrive aldri så ufordelaktig om opphavet.

- Man må få skrive om det man vil, og kan ikke sitte og vente på at folk skal dø før man skriver om dem, sier 64-åringen, og legger til:

- Samtidig er det ikke slik at man kaster seg over en «snacking list» fra livet sitt. Det er ofte småting som folk kjenner seg igjen i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer