Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøvete oppkok

Bra slåssing og en god del tøys.

FILM: Oppfølgeren til «kung-fu møter ville vesten»-filmen «Shanghai Noon» fra 2000 byr på mye tull og mer tøys enn hva godt er. Veteranen Jackie Chan og kjekkasen Owen Wilson i rollene som cowboyheltene Chon Wang og Roy O\'Bannon, roter seg denne gangen borti et tøvete, kostymedramapreget oppkok av et svunnet London som vil kunne skremme angina pectoris på historielærere verden over.

Klarer man å se gjennom fingrene med at Jack The Ripper blir sparket utfor ei bru av en kvinnelig kinesisk kampsportekspert som egentlig er buret inne for et påstått attentat mot sin fars morder, kan man kanskje kose seg med en tidvis morsom actionkomedie hvor de velkoreograferte kung fu-scenene imponerer betydelig mer enn den stivbeinte replikkvekslingen, den klissbløte humoren og et i overkant tøvete plott. Etter mye dramatikk, klarer selvsagt Chong Wang og Roy O\'Bannon - sistnevnte under navnet Sherlock Holmes - brasene med å hindre utraderingen av hele den kongelige arvefølgen og sikre kontroll på det keiserlige segl fra Kina. Med god hjelp fra en ekstremt tørrvittig Aidan Gillen i rollen som den fallerte Scotland Yard-etterforskeren Arthur Conan Doyle og en skitten gategutt som kaller seg Charlie Chaplin. Ja da, det er en slik film.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media