<strong>Satser på idrett:</strong> Venstre har de siste fire årene fått fart på idrettsutviklingen i Oslo, men vi har fortsatt en vei å gå før vi er fornøyd, skriver Anita Wold. Foto: Privat.
Satser på idrett: Venstre har de siste fire årene fått fart på idrettsutviklingen i Oslo, men vi har fortsatt en vei å gå før vi er fornøyd, skriver Anita Wold. Foto: Privat. Vis mer

Tøyen-satsningen viser at idrettsmuligheter for unge står høyt på ønskelista

Oslo har for få idrettsanlegg, særlig i indre by og vest i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo er blant byene som vokser raskest i Europa. Stadig flere vil bo og få barn i byen. Samtidig har Oslo landets laveste antall idrettsanlegg per innbygger, særlig i indre by.

Den lave anleggsdekningen gjør at idrettslag ikke får tilgang på treningstider. Dermed får ikke barn og unge plass på idrettsaktivitetene de har lyst på. Fulle idrettsanlegg gjør også at voksne og barn som har lyst til å spille på egen hånd ikke får treningstid.

Det positive med idrettstilbudet i Oslo er at det er et mangfoldig tilbud innen et bredt antall idretter. Problemet er at Oslo har for få idrettsanlegg i indre by og vest i byen. Derfor må vi ha et krafttak for nærmiljøanlegg. Venstre har i byråd sikret en satsning på dette. I 2015 brukes det 38 millioner kr på nærmiljøtiltak. I tillegg åpner fem nye flerbrukshaller i 2015. Det er bare starten, og vi har tenkt å fortsette.

Venstre har de siste fire årene fått fart på idrettsutviklingen i Oslo, men vi har fortsatt en vei å gå før vi er fornøyd. Til høsten kommer det for første gang en behovsplan for idrett og friluftsliv. Denne vil være et godt grunnlag for å se hvor det skal satses og på hvilke anlegg. Byrådet har også fått etablert et eget selskap for kultur og idrettsbygg som vil gi fortgang i byggeprosjektene. Vi har også lagt inn historisk mye penger til idrett i våre budsjetter. Venstre mener det er behov for å sette av en milliard årlig til idrettsanlegg, slik at vi får bygget de idrettsanleggene Oslo trenger i de kommende årene.

Innspillene beboerne rundt Tøyen har gitt i forbindelse med Tøyen-satsningen viser at noe av det som står øverst på ønskelista er idrettsmuligheter for barn og unge. Vi ønsker derfor å realisere et nytt bad og flerbrukshall på Tøyen, og ser behov for flere idrettsflater for både organisert og egenorganisert idrett.

Det er spesielt behov for anlegg i indre by. Derfor er ny flerbrukshall på Dælenenga høyt prioritert av Venstre, og vi gleder oss til at byggingen av den nye skatehallen på Voldsløkka starter i høst.

Et av problemene er at det er for få steder å bygge idrettsanlegg. I en trang by er det viktig å tenke nytt. Skur 13 på Filipstad er et godt eksempel på dette. Det gamle havnelageret blir nå forvandlet til et aktivitetshus for barn og ungdom. Først inn i dette bygget er roller-derby og skateboard. Vi vil fortsette å lete etter bygg og anlegg som enkelt kan tas i bruk til idrett og aktivitet i nærmiljøene. Dette har København gjort med suksess og nå er vi i gang i Oslo.

Idretten gjør en fantastisk jobb for å holde Oslo barn og unge i fysisk aktivitet. Ikke minst med tanke på at mye av organiseringen gjøres av frivillige. Venstre lover dere at vi vil fortsette å levere på idrett i årene som kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer