Tøyer grenser

Pop-ikonet Madonna provoserer igjen.

Madonna har hele sin karriere tøyd grenser for hva som sømmer seg. Det har vært rolig noen år fra tobarns-moren, men nå er hun igang igjen, men denne gangen tøyer hun også selv godt ut. Kanskje ikke så rart. Hun slipper plata «American Life» om en måneds tid.

Denne gangen har Madonna posert for fotografen Stein Klein i det glansa trendbladet «W Magazine». Hun brettes ut over 40 sider i aprilnummeret av bladet. Hun ble overtalt av fotografen etter at han hadde sendt henne flere e-brev. Madonna fattet interesse fordi bildene ville bli noe annet enn hva som er vanlig å vise i moteblader.

Leter etter uttrykk

- Jeg er ikke interessert i posere på rene motebilder og kle meg opp i en hel haug med klær. Det er så kjedelig. Hvis jeg føler at jeg ikke kan skape noe som betyr noe, så vil jeg ikke gjøre det, sier Madonna i en kommentar til sine yoga-inspirerte positurer i bladet.

Ifølge Madonna var ideen til bildene å vise en artist i prosessen med å prøve ut nye ideer og kunstneriske uttrykk.

- Madonna fortalte meg at når hun øvde inn nye dansetrinn eller scener til en musikkvideo, så syntes hun ofte at det var mer spennende enn det endelige resultatet. Men folk fikk aldri se dette, sier Klein til USA Today.

- Jeg anriper alltid visuelle oppgaver på samme måte. Vi begynner med en karakter og budskapet vi vil ha fram. Det er ofte en kombinasjon av mine egne klesplagg og ting vi finner. Dette blir det indre landskapet for en utøvende kunstner, sier Madonna.

Hun sier at bildene ikke er så provoserende som mange vil ha det til.

- Og det handler ikke om det heller, sier Madonna.

BØY OG TØY:</B> Skulle den neste skiva til Madonna floppe helt og hun ønsker en ny karriere, har hun i hvertfall bevist at hun kvalifiserer til jobben som gummidame på sirkus.
FORSIDEPIKEN:</B> Madonna pryder hele 40 sider i magasinet som kommer på gata 27. mars.