Tøys og tull - og troll

«Trolljegeren», en fin blanding av «Blair Witch» og Asbjørnsen & Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FILM: Noen filmer skjønner man ikke hvorfor er blitt laget. De lider under fraværet av en original grunnidé og virker fattige på entusiasme.

«Trolljegeren» er ikke en av disse. Man kan savne ett og annet i utførelsen, men filmens force er at den forener fenomener de færreste ville tenkt på å sette sammen, og får det til å virke selvfølgelig og gøy: Asbjørnsen & Moe, politisk konspirasjonsthriller, surrealistisk komedie, juksedokumentar à «The Blair Witch Project» og diskret regions-pr gjennom de pent produktplasserte fossefallene i Sogn og Fjordane.

Skogen er skummel Det er over ti år siden nevnte «The Blair Witch Project» innprentet mediestudenter at om det er et og annet du ikke gjør om du har livet kjært.

For eksempel begir du deg ikke ut i granskogen for å lage dokumentarfilm om et uforklarlig lokalt fenomen, i følge med to-tre appetittvekkende jevnaldrende.

Våre folk, Thomas (Glenn Erland Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) og Kalle (Thomas Alf Larsen), legger likevel ut fra Høgskulen i Volda for å rapportere om noen underlige bjørneangrep, og ender opp med å forfølge en mystisk jeger (Otto Jespersen) som, viser det seg, jakter på noe litt større enn bjørner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer