Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tøyset om mordforsøk og bin Laden

President Musharraf stilte på «The Daily Show».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pakistans president Pervez Musharraf er i USA for å ha samtaler med blant annet George W. Bush, og for å lansere sin nye bok «In the line of fire».

I går stilte han overraskende opp på «The Daily Show» med Jon Stewart. Satireprogrammet sendes på kanalen Comedy Central.

Fleip om bin Laden

Og Musharraf - som er den første sittende presidenten som deltar i programmet - lot seg ikke irritere av Jon Stewarts særegne frekkheter, ifølge Washington Post.

Stewart begynte programmet med å gi presidenten te og småkaker, før han fyrte løs:

- Hvor er Osama bin Laden?

- Jeg aner ikke, svarte presidenten, nærmest overdøvet av publikums latter.

- Vet du hvor han er? I så fall får du lede vei, så skal vi følge etter, sa Musharraf.

HILSTE PUBLIKUM: Pervez Musharraf gjestet «The Daily Show» i går, som den første sittende presidenten noensinne. FOTO: SCANPIX/AP
HILSTE PUBLIKUM: Pervez Musharraf gjestet «The Daily Show» i går, som den første sittende presidenten noensinne. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Musharraf har deltatt i en rekke tv-programmer de siste dagene, blant annet «Hannity & Colmes», «Today», «60 Minutes» og «Charlie Rose».

Ny vei til jobben?

Ifølge Washington Post lo presidenten godt da Jon Stewart nevnte de to gangene noen hadde forsøkt å drepe ham. Begge mordforsøkene hadde funnet sted på samme bro.

- Jeg tror jeg hadde funnet meg en annen vei til jobben, kommenterte Stewart tørt. Igjen fulgt av publikums latter.

The Daily Show er kjent for politisk satire, og særlig for sin latterliggjøring av president Bush. Gårsdagens sending var intet unntak, selv om Musharraf var i studio. Og den pakistanske presidenten så ikke ut til å være ubekvem med Stewarts politiske humor. Ifølge Washington Post lo han godt ved flere anledninger.

Blant annet da Stewart spurte om hvem som hadde vunnet et valg i Pakistan av Bush og bin Laden.

- De hadde begge tapt stort, svarte Musharraf med et smil.

I GODT HUMØR: Presidenten smilte og lo av Stewarts Bush-spøker. Musharraf skal etter planen møte den amerikanske presidenten igjen i dag.