Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

PÅ KORNET:

Trå meg ikke for nær

Offensiv tilbaketrekning fra stortingspresidenten.

HIT, MEN IKKE LENGER: Sperrebåndet holdt journalistene på avstand da stortingspresident Olemic Thommessen møtte pressen onsdag for å svare på spørsmål om byggeprosjektet på Stortinget.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
HIT, MEN IKKE LENGER: Sperrebåndet holdt journalistene på avstand da stortingspresident Olemic Thommessen møtte pressen onsdag for å svare på spørsmål om byggeprosjektet på Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Stortingets avdeling for pomp og prakt, presidentskapet, er som kjent i vinden om dagen. Oppussingen av Stortinget er en skandale som slett ikke er historien om hvordan en fjær ble til fem høns, men om hvordan 70 millioner ble til 2,3 milliarder – og vi er still counting, for å bruke et ny-norsk uttrykk. Dette har gjort presidentskapets møtereferater like aktuelle som SSBs, og brakt stortingspresidenten fram i kameraenes fokus. I tradisjonen fra Jo Benkow, Thorbjørn Jagland og bittert-nok-bare-nesten-president Carl I. Hagen synes Olemic Thommessen å tro at løsningen ligger i å framstå enda mer pompøs.

Da han skulle møte finanskomiteen og de parlamentariske lederne onsdag morgen, stilte et samlet pressekorps opp for å høre sannheten bak eventyret om milliardene. Men da vi kom til kinosalen der møtet skulle holdes, kom en utskremt medarbeider fra administrasjonen for å jage oss bort. «Noen» hadde plutselig bestemt at det skulle være fotopool, slik at presidenten skulle slippe unna de fleste kameraene foran det som åpenbart har føltes som hans livs viktigste møte. Vanligvis får vi som er medlemmer av Stortingets presselosje ferdes fritt omkring i gangene, men nå er det altså nye takter. Først to timer seinere kunne vi møte presidenten i vandrehallen. Vi tuslet skuffet bort, men ventet tålmodig.

IKKE INFORMERT: Stortingspresident Olemic Thommessen mener han ikke har fått den informasjonen han burde fått i forbindelse med Stortingets byggesak. Video: Frida Andersen / Dagbladet / Reporter: Steinar Solås Suvatne / Foto: Henning Lillegård Vis mer

Vandrehallen er vanligvis en myldresone der journalister og politikere klatrer opp på hverandre til felles nytte. Lenge før stortingspresidenten kom onsdag et langt, rødt, sperrebånd. Trå meg ikke for nære, sa båndet med all tydelighet. Før en annen utskremt medarbeider fra administrasjonen måtte gå rundt for å fortelle oss alle at hvert medie bare kom til å få stille ett eneste spørsmål. De administrativt ansatte må jobbe for lønna, nå som presidenten har foreslått at de skal bli færre for å dekke underskuddet han har ansvaret for. Siden han kom litt seint, ble det en kort utspørring før han kunne trekke seg tilbake og søke tilflukt som møteleder i spørretimen. Sjelden har noen president vært så glad for å kunne klamre seg til klubba.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media