Tracey slår til

Allen komikk uten dypere mening

Woody Allens nevrotiske alter ego har denne gang lagt fra seg Freud-bøkene og tatt fram brekkjernet. Allen uten psykoanalyser og besk samtidsironi er i og for seg befriende etter alle disse årene, men det er Tracey Ullman som tar det som er av kaker i «Småkjeltringer».

Ullmans Frenchy slår seg opp på hjemmebakte småkaker, etter at ektemannen Ray (Allen) og tre kørka kamerater bommer i forsøket på å bryte seg inn i et bankhvelv. Kakene bringer Frenchy og Ray fra bakgatene til Park Avenue, hvor de som nyrike utmerker seg med total mangel på stil og smak verdig medlemmer av eliten. Det er her David (Hugh Grant) kommer til unnsetning.

Mens Allen står litt i veien for sin egen film - han er like nervøst oppskrudd som ellers i shorts i stedet for tweedjakke - gir Ullman liv og ekthet til den naive, godhjertede Frenchy. En komiker med fin sans for detaljer og følelse for sine figurer. Hun har godt følge av Elaine May som tomhjernet, sjarmerende kusine. Og regissøren holder en jevnt småmorsom tone i denne blott til lyst-opplevelsen.

STJELER SHOWET:</B> Tracey Ullman her med Hugh Grant<p> Ta <a href=\'/test_deg_selv/woody.html\'>Woody-testen</a>