Trådløse nettverk

Miljøvernforbundet ser på strålefaren som en av de største miljøtruslene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg var liten måtte jeg bruke lommelykt på rommet hvis jeg skulle lese etter at mamma hadde lagt seg. Vi hadde nattbordslamper, men ikke strøm. Mamma er el-overfølsom, og strømmens hovedbryter ble skrudd av hver natt. I tillegg hadde vi gasskomfyr og sentralstøvsuger – og jeg skjønte tidlig at de ikke var der for moro skyld.

Før, når jeg fortalte folk om hennes tilstand, var det vanlige svaret «å, må hu bo i en hytte alene på fjellet da eller?». Heldigvis begynner folk flest å forstå at det finnes grader av overfølsomhet, og ikke minst – de aller fleste forstår og aksepterer at det finnes noe som heter el-overfølsomhet i det hele tatt, og at de som er rammet ikke faller inn under kategorien «hysteriske kvinnfolk».

Mamma ble syk på starten av 80-tallet, og det tok lang tid før noen forsto hva det var som feilte henne. Det viste seg at det sto en stor transformator under kontoret hennes, og tre kollegaer som delte det samme kontoret ble også syke – dog fikk de alle forskjellige symptomer.

Det er ikke så lett å skjønne hvorfor slikt skjer, jeg skjønner det ikke helt selv heller. Heldigvis er mamma utdannet sivilingeniør, og ikke bare forstår hun terminologien, hun har også følt det på kroppen. La meg prøve å forklare min bekymring på et nivå jeg selv forstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer