Anmeldelse: Eivind Trædal - «Hvorfor ytre høyre vinner debatten»

Trædal bruker storslegga mot Hege Storhaug og ytre høyre

Hevder at de som gjorde ytre høyre-aktivistene stuerene i media, gjorde en feil.

DEBATT: I «Hvorfor ytre høyre vinner debatten» gir Eivind Trædal en grundig gjennomgang av Resett, Document.no og Rights.no og viser hvordan konspirasjonsteorier og falske nyheter utgjør en viktig del av deres budskap. FOTO: Thomas Rasmus Skaug
DEBATT: I «Hvorfor ytre høyre vinner debatten» gir Eivind Trædal en grundig gjennomgang av Resett, Document.no og Rights.no og viser hvordan konspirasjonsteorier og falske nyheter utgjør en viktig del av deres budskap. FOTO: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du så eller hørte ham kanskje under Dagsnytt 18-sendinga 19. mars i år da han sprakk fullstendig under en innvandringsdebatt med de ytterliggående, såkalte nettredaktørene Hans Rustad (Document.no) og Helge Lurås (Resett).

Nå har MDG-politikeren og samfunnsdebattanten Eivind Trædal skrevet bok – hvor han ikke er fullt så sint, men hvor han stort sett har det samme budskapet: «Vi må ta et oppgjør med hatet dere står for.»

Bruker storslegga

I sin nye bok «Hvorfor ytre høyre vinner debatten. Og hvordan vi kan stoppe dem» bruker Trædal også storslegga mot Hege Storhaug og Rita Karlsen i Human Rights Service, Hans Jørgen Lysglimt Johansen i mikropartiet Alliansen og en rekke nettroll, med enda mer ytterliggående meninger enn de ovennevnte. Mange av nettrollene nevnes med fullt navn, og det er bra. De har tross alt lagt ut sine meninger på sosiale medier.

En av de få

Boka til Trædal er viktig, og den kommer ikke en dag for tidlig. Det er altfor få som har tatt til motmæle mot det hatet, løgnene, konspirasjonsteoriene, islamofobien og retorikken mange av organisasjonene og personene på den ytre høyresida i Norge står for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer