Traff blink med homofile ekorn

Stein Arne (47) etterfølger Pondus og Nemi.

(Dagbladet.no): - Det er litt pussig å bli kalt ung og lovende i min alder. Men jeg synes det er kjempegøy, sier Stein Arne Hove (47) til Dagbladet.no.

Den forholdsvis ferske tegneserieskaperen er en av tre nye serietegnere som får æren av å utsmykke trappa i bokhandelen Tronsmo.

Hopper etter Øverli

Den uhøytidelige utstillingen «Tre i trappa» åpner i morgen klokka 16.00. Men for tegnerne er det ingen liten begivenhet det er snakk om.

Tronsmo har tradisjon for å vise fram nye tegnere, og kjente navn som Frode Øverli, Lise Myhre og Jason har hengt der før.

- Det er veldig stas. Tronsmo er jo liksom institusjonen for tegneseriemiljøet i Norge. Mange store navn har vært utstilt der, så det er en ære å få henge der, sier Hove.

Han får dele plassen med Charlotte Helgelands serie «Singel og sugen» og Nils Ofstads «Helt Nils».

Homofile ekorn

KAMPEN PARK: Av Stein Arne Hove.
KAMPEN PARK: Av Stein Arne Hove. Vis mer

- Denne gangen ville vi sette fokus på noen som ikke var så etablerte. Det er litt spesielt for Tronsmo at de ikke har noe å selge av dem. Men på sikt kan de bli mer etablerte, sier Gunnar Sveen i Strand Comics.

Hoves serie heter «Kampen Park». Den handler om et homofilt ekornpar, og dukket første gang opp i fjorårets stripekonkurranse i Dagbladet. Den ble daglig gjesteserie i Dagbladet i tre måneder. Nå går serien fast i VG Helg hver lørdag, og som gjesteserie i Pondus.

- Ekornene var egentlig bifigurer i sen serie jeg laget til den forrige stripekonkurransen i Dagbladet. Da kom serien blant de 25 beste, men jeg fikk tips om at ekornene kanskje kunne være noe å utvikle videre. Jeg har jobbet en del med dem siden da, forteller Hove.

Han ser dem som en vri på andre kjente duoer i tegneserieuniverset, med Snipp og Snapp som en åpenbar parallell.

Mange sene kvelder

- Det finnes jo mange kjente kameratpar i tegneseriene, og å skildre et homofilt par ble en vri på det. Men homofile er ofte bikarakterer i andre historier, hvor det å være homofil blir deres fremste karaktertrekk. Ved å gjøre dem til hovedpersoner, tenkte jeg at jeg kunne gjøre dem til mer hele figurer, sier han. 

Hove jogger til daglig som grafisk formgiver, men legger ikke skjul på at han har en drøm om å kunne drive med tegneserier på fulltid.

- Men det er jo ikke så mange i Norge som klarer det. Jeg har dagjobb, familie og barn, så foreløpig blir det mye kveldsjobbing. Det går litt utover nattesøvnen til tider, innrømmer han.

Traff blink med homofile ekorn
SIST I TRAPPA: Zofies verden, serien til Grethe Nestor og Norunn Schjerven, var den forrige serien som fikk plass i trappa til Tronsmo.
<B>HELT NILS:</B> Av Nils Ofstad.
<B>HELT NILS:</B> Av Nils Ofstad.
SINGEL OG SUGEN: Av Charlotte Helgeland.
FERSK SERIETEGNER: Stein Arne Hove.