Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Traff terrorsiktet for å skrive bok

TV2-journalist ville skrive kriminalroman om Oslos gjengmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kvinnelige TV2-reporteren tok kontakt med den terrorsiktede 29-åringen for å få bakgrunnsinformasjon til en krimbok hun planla å skrive. Boka skulle handle om gjengmiljøet i Oslo, og journalisten tok derfor kontakt med mannen, som tidligere var medlem av Young Guns, skriver VG.

Journalisten skal ha møtt mannen første gang i vår, og ifølge politiet utviklet de to et kjæresteforhold i løpet av sommeren.

Kvinnen har vært i flere avhør hos Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), der hun har fortalt om sin kontakt med 29-åringen og om bokplanene.

TV2-journalistens advokat Berit Reiss-Andersen ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger. 29-åringens advokat John Christian Elden bekrefter at den terrorsiktede mannen og journalisten har hatt møter i forbindelse med hennes bokplaner.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i avhøret av TV2-journalisten, men min klient har fortalt at hun arbeidet med en kriminalroman der hun var interessert i å få opplysninger fra ham omkring miljøet og situasjoner han kjente fra sitt tidligere liv, sier Elden til VG.

Journalisten har vært sykmeldt siden hennes nære forhold til den terrorsiktede mannen ble kjent for snart fem uker siden, da 29-åringen og tre andre menn ble siktet for å stå bak skytingen mot synagogen i Oslo.

TERRORSIKTET: 29-åringen var tidligere medlem av Young Guns, og er nå siktet for å ha stått bak skytingen mot synagogen i Oslo. Foto: Nina Hansen
TERRORSIKTET: 29-åringen var tidligere medlem av Young Guns, og er nå siktet for å ha stått bak skytingen mot synagogen i Oslo. Foto: Nina Hansen Vis mer