TRUSSEL ELLER MULIGHET?: Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg vil ha mediene som innholdsleverandører til Facebook, mot deling av annonseinntekter. Her er han på scenen under F8-konferansen i San Francisco, California, i mars.AFP/NTB Scanpix
TRUSSEL ELLER MULIGHET?: Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg vil ha mediene som innholdsleverandører til Facebook, mot deling av annonseinntekter. Her er han på scenen under F8-konferansen i San Francisco, California, i mars.AFP/NTB ScanpixVis mer

Trafikk fra Facebook er blitt en stor og skummelt viktig komponent i nettmedienes regnestykke

Jordskjelvalarm: Mediegiganter som New York Times og Buzzfeed kan bli innholdsleverandører til verdens største nettsamfunn. Hva skjer når en Facebook-algoritme blir hele verdens avisredaktør?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var en nyhet med blytung symbolverdi og industriell sprengkraft. Den ærverdige storavisa New York Times, publisert uten avbrudd i 164 år, kunne berette at den snart kan bli underleverandør til et nettsamfunn startet for 11 år siden av collegestudenten Mark Zuckerberg. Sammen med blant andre BuzzFeed og National Geographic skal avisa delta i utprøving av en kontroversiell løsning der mediene deltar som rene innholdsleverandører til Facebook.

I dag sender et klikk på en medielenke på Facebook brukeren til mediet som har publisert artikkelen. I den nye modellen skal mediene publisere på Facebooks plattform. Innholdet skal ligge på Facebooks vertsmaskiner og vises til brukerne som en del av Facebooks produkt, ventelig også med Facebooks annonser. Det er fritt fram for Doktor Faustus- og Mefisto-allegorier.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn