Trafikk, panikk - og politikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJÆRE VALGJERD

Svarstad Haugland.

Du er ikke samferdselsminister. Likevel henvender jeg meg til deg om betydningen av trafikkregler. Du forstår snart hvorfor.

Du skal i dag møte representanter for landets forleggere, bokhandlere og bokklubber. Et møte som er kommet i stand fordi de ikke blir enige om en ny bransjeavtale. En avtale som i realiteten er trafikkregler som aktørene hittil har forpliktet seg til å overholde. Trafikkreglenes betydning for liv og helse på veiene, til sjøs og i luften kjenner vi.

DEN BETYDNING

bokbransjeavtalens trafikkregler har hatt for det nasjonale åndslivs helse, aksepteres også av de aller fleste. Norge har vært et foregangsland i verden når det gjelder å utarbeide trafikkregler i kulturlivet. President Roosevelts berømte ord under krigen om «Look to Norway» er i etterkrigstiden blitt overtatt av politikere i en rekke land som har hentet inspirasjon i Norge til hvordan såvel bokbransjen som andre deler av deres eget kulturliv skal videreutvikle seg.

Det må forundre disse at disse trafikkreglene nå er i stor fare for å bli fjernet i Norge. Du må også ha lurt på hva i all verden som har skjedd spesielt det siste året, nå når forlag står mot forlag, bokklubb mot bokklubb, bokhandel mot bokhandel, bokhandel mot bokklubb, forlag mot bokhandel, bokklubb mot forlag. Men du og dine medarbeidere kom nok raskt fram til svaret. Det var heller ikke en så krevende oppgave. Trafikk og panikk er hovedstikkordene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer