Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nye «Twin Peaks»

Traileren til nye «Twin Peaks» er en reise tilbake til fortiden

I traileren til den snart premiereklare kultserien får vi et gjensyn med uhyggen i den søvnige småbyen «Twin Peaks».

Vender tilbake: Den populære amerikanske kultserien Twin Peaks kommer tilbake med ny sesong, 25 år etter at den første sesongen ble sluppet i 1990. Video: Showtime. Vis mer

(Dagbladet): I 1989 våkner den søvnige byen Twin Peaks til et grufullt funn. Den 18 år gamle skjønnheten Laura Palmer (Sheryl Lee) blir funnet drept, grovt mishandlet og pakket inn i plast.

Da tv-seerne ble introdusert til «Twin Peaks» i 1990, ble vi tatt inn i et univers vi knapt hadde vært vitne til på tv tidligere.

Med sine til sammen 30 episoder på begynnelsen av 90-tallet ble «Twin Peaks» nærest et begrep - en moderne tv-klassiker som fengslet og skapte uhygge.

Premiere i mai

I januar 2014 begynte ryktene å svirre om at kultserien kunne komme til å gjenoppstå. En castingannonse avslørte visstnok at serieskapet David Lynch var på utkikk etter en barmfager servitrise til et «Twin Peaks»-prosjekt.

I 2015 ble det offisielt at Kyle MacLachlan skal tilbake i rollen som FBI-agent Dale Cooper, i oppfølgeren til tv-serien «Twin Peaks».

I tillegg til å være regissør kommer også David Lynch til å spille den tunghørte FBI-sjefen Gordon Cole.

Mandag 22. mai er det premiere på de to første episodene - på HBO.

Fansen har tidligere fått flere hint om sesong tre av kultfenomenet «Twin Peaks», blant annet er det tidligere blitt sluppet en trailer der Lynch selv sitter og gumler på en donut, som har vært en kjent, søt fristelse i den bisarre småbyen.

Nostalgisk gjensyn

I april i år ble de første bildene fra den kommende sesongen sluppet. Bildene viser blant annet David Duchovny, som spiller Denise Bryson, David Lynch og Miguel Ferrer og Mädchen Amick og Peggy Lipton som Shelly Johnson og Norma Jennings.

I en den nye traileren til serien, som nylig er blitt sluppet, får vi et gjensyn med 90-tallets uhyggelige og mystiske univers. Ifølge Vulture kommer det ikke til å bli vist levende bilder fra serien før den har hatt premiere. Traileren fra Showtime har imidlertid spoilere fra den originale serien fra 90-tallet og vi får et gjensyn med karakterer som agent Dale Cooper, Audrey Horne og ikke minst Laura Palmer.

Serien består av 18 deler, og innledes med et dobbeltavsnitt på to timer.