FØRSTE BILDE: Det er ikke gått mange ukene siden det første bildet fra «Prometheus» ble offentliggjort. I kveld ble også den etterlengtede traileren sluppet. Foto: Stella Pictures.
FØRSTE BILDE: Det er ikke gått mange ukene siden det første bildet fra «Prometheus» ble offentliggjort. I kveld ble også den etterlengtede traileren sluppet. Foto: Stella Pictures.Vis mer

Traileren til Ridley Scotts «Prometheus» ble sluppet i kveld

Se den her.

(Dagbladet): Premieren er satt til 8. juni 2012, og i dag ble traileren til Ridley Scotts «Prometheus» offentliggjort.

Filmen baserer seg på en gjeng oppdagelsesreisende som oppdager en ledetråd til opprinnelsen av menneskeheten på jorden.

Stjernespekket Det fører dem på en reise til universets mørkeste hjørner. Der må de kjempe en skremmende kamp for å redde den menneskelige rasens framtid.

I forkant av traileren, har filmproduksjonsselskapet 20th Century Fox også sluppet tre teasere i løpet av denne uka. 

Og den mye etterlengtede traileren, som ble sluppet for kun et par timer siden, gjør akkurat det en trailer skal gjøre: Den lar deg sitte igjen med flere spørsmål enn svar. 

«Prometheus» har flere kjente navn på rollelista, de fleste er synlige i den ett minutt og 39 sekunder langer smakebiten.

Charlize Theron, Noomi Rapace og Michael Faassbender er blant de medvirkende stjernene i det som er spådd å bli en av sommerens store filmer. 

Ingen «Alien»-oppfølger Det har blitt spekulert i om «Prometheus» ville bli en forløper til en annen velkent sci-fi-film, regissert av Scott, nemlig «Alien» (1979). 

Opp/ned: Tilsynelatende er det Noomi Rapace som blir hengende feil vei i løpet av «Prometheus». Foto: Skjermdump
Opp/ned: Tilsynelatende er det Noomi Rapace som blir hengende feil vei i løpet av «Prometheus». Foto: Skjermdump Vis mer

Fassbender («Inglourious Basterds», «300») spiller den menneskeliknende roboten David. Han kunne nylig avkrefte at - til tross for at det ikoniske monsteret dukker opp - henger ikke de to filmene særlig tett sammen.

- Den har sider som relaterer seg til «Alien», men det er en helt annen verden, sier skuespillerstjerna til Reuters, og legger til at han syntes det var gøy å jobbe med filmen.
Fassbender fleipet også med at det å spille en androide i «Prometheus» muligens vil begrense kritikken av hans innsats i filmen.

- Det var en absolutt glede å jobbe med Ridley. Jeg måtte klype meg i armen på settet. Og hvis kritikerne sier at «Fassbender er veldig stiv i filmen», vil det ikke gjøre noe da jeg spiller en robot, sier han ifølge Reuters.
- Typisk Scott-kvinne Rapace spiller Elizabeth Shaw, en ung forsker som er med på ekspedisjonen til romvesenenes verden om bord på fartøyet Prometheus.

- Hun har likhetstrekk med Ripley, men hun er mer feminin, og hun er litt mer naiv i begynnelsen, har Rapace tidligere uttalt om rollekarakteren sin til nettstedet Digital Spy.

- Hun er full av håp og tro, hun er en forsker og arkeolog. Så drar hun på denne reisen i rommet, og endres til en fighter, kriger og overlever. Hun er i stor grad en typisk Ridley Scott-kvinne, sier den svenske skuespilleren videre. 

THERON: Blant de mange kjente ansiktene i den nye Ridley Scott-filmen, dukker også den Sør-Afrikanske skjønnheten Charlize Theron opp i traileren. Foto: Skjermdump
THERON: Blant de mange kjente ansiktene i den nye Ridley Scott-filmen, dukker også den Sør-Afrikanske skjønnheten Charlize Theron opp i traileren. Foto: Skjermdump Vis mer

Da Dagbladet møtte Rapace i oktober i forbindelse med den norske spillefilmen «Babycall», roste hun «Prometheus»-regissør Ridley Scott, og fortalte at det var stas å spille i én av hans filmer. 

Scott står bak filmer som «Thelma & Louise», «G.I. Jane», «Gladiator», «Blade Runner», «Hannibal» og «American Gangster».

RAPACE: Svenske Noomi Rapace slo gjennom som Lisbeth Salander i filmene basert på Stieg Larssons «Millenium»-trilogi. Nå er hun for alvor i ferd med å etablere seg i Hollywood. Foto: Skjermdump
RAPACE: Svenske Noomi Rapace slo gjennom som Lisbeth Salander i filmene basert på Stieg Larssons «Millenium»-trilogi. Nå er hun for alvor i ferd med å etablere seg i Hollywood. Foto: Skjermdump Vis mer
REGISSØREN: Ridley Scott. Foto: Stella Pictures
REGISSØREN: Ridley Scott. Foto: Stella Pictures Vis mer