Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trainspotting = Togtitting?

/ordskiftet inviterer til oversetter-konkurranse! Under følger to forskjellige utdrag fra boka Trainspotting av Irvine Welsh. De inneholder en del skotsk dialekt, og kreativitet kommer derfor godt med når ordbøkene sier stopp. De fem beste forslagene vil premieres, men husk at vi ikke er ute etter en kopi av den norske versjonen. Lykke til!

Trainspotting av Irvine Welsh ble gitt ut i 1996, og har vært en hard nøtt å knekke for oversetterne. Morgenbladets anmelder har blant annet kalt boka "uoversettelig", og de som oversatte boka til norsk lot både den engelske tittelen og det norske forslaget Togtitting stå. Hva ville du gjort?

Vil du lese mer om oversetting? Gå til temasida vår om oversetting! Les deg klok, eller delta i diskusjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling