Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Trainspotting»-stjernas vonde forvandling. Trakk to tenner på egenhånd

Robert «Begbie» Carlyle gikk drastisk til verks.

TANNLØS: Robert Carlyle spiller rollen som Francis Begbie i Trainspotting. Skuespillerens drastiske grep før innspillingen skal ha gitt karaktereb nytt liv. Foto: Filmweb Vis mer Vis mer

Robert Carlyle (55), ble verdensberømt etter sin rolle som Francis Begie i filmen «Trainspotting» fra 1996.

21 år etter at den første filmen ble utgitt, er Carlyle og hans berømte alter ego tilbake i «Trainspotting 2».

Og skuespilleren gikk drastisk til verks da han skulle forvandle seg til sin voldelige rollefigur.

Tok tenna

55-åringen røper til det britiske talkshowet «Lorraine», at han trakk to tenner før han skulle spille inn filmen.

Med et tett program og filming gående hadde han ikke tid til et tannlegebesøk og tok derfor saken i egne hender.

- Jeg hadde hatt kronen i et og et halvt år og tenkte at «tiden for å ta den ut er inne, la oss ta den ut for Bergbie», sier skuespilleren.

- Da jeg tok ut krona var tanna som satt ved siden av løs, så jeg tenkte «jeg kan jo like så greit ta den også», sier han ifølge nettsiden Contactmusic.

Carlyle er også kjent som skurken Renard i filmen «James Bond: The world is not enough» fra 1999.

Heldigvis skal det nye utseende trolig ha gitt rollefiguren hans litt «farge» og nytt liv i oppfølgeren.

KAMERATGJENG: «Trainspotting»​ handler om en vennegjeng i Edinsburgh som er på kjøret. Her er skuespillerne Ewan Bremmer, Ewan McGregor, Johnny Lee Miller og Robert Carlyle i suksess-filmen fra 1996. Foto: NTB scanpix.
KAMERATGJENG: «Trainspotting»​ handler om en vennegjeng i Edinsburgh som er på kjøret. Her er skuespillerne Ewan Bremmer, Ewan McGregor, Johnny Lee Miller og Robert Carlyle i suksess-filmen fra 1996. Foto: NTB scanpix.

Vis mer

Gjenforent på den oransje løperen

To tiår etter «Trainspotting», var det ikke bare Carlyle som var tilbake på den oransje løperen under premieren på oppfølgeren.

Ewan Bremmer, som spilte «Daniel Murphy» i «Trainspotting», har gjort seg bemerket i en rekke filmer og skal angivelig ha vært nervøs før innspillingen av oppfølgeren.

- Det er ganske skremmende å skulle finne tilbake til en karakter som er så godt kjent og likt blant publikum. Alle karakterene i filmen er mennesker man føler man kjenner, sier Bremmer. Dette skriver Daily Mail.

Trakk seg fra intervju

Ewan McGregor fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1996 da han bekledde hovedrollen som Mark Renton. Den 45-år gamle stjernen dukket opp ved siden av medskuespillerne på løperen og så nesten ikke en dag eldre ut.

Tirsdag nektet den «Golden Globe»-vinnende skuespilleren å møte opp til det britiske tv-programmet «Good morning Britain».

Grunnen til avbudet skal angivelig ha vært at den britiske tv-profilen, Piers Morgan, skulle delta som vert under programmet.

Morgans kritikk av protesttoget «Women's March» i USA skal være bakgrunnen til at McGregor trakk seg fra intervjuet.

Dette skrev McGregor selv i en twitter-meldig:

«Hadde planer om gjeste Good Morning Britain, hadde det ikke vært for at @piersmorgan var vert. Vil ikke intervjues av ham etter hans kommentarer om #WomensMarch».

Uenigheten rundt marsjen skal ikke ha gitt seg med dette. I tillegg til en krass kommentar Morgan skrev på Daily Mail, beskylder han McGregor for hykleri. Han har i tillegg svart på McGregors Twitter-post, flere ganger.

McGregor har ikke respondert på Morgans siste poster.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling