DUKKET OPP I BERLIN: Den gule Mustangen kjent fra «Børning»-filmene er på Berlinalen-besøk. Foto: Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet
DUKKET OPP I BERLIN: Den gule Mustangen kjent fra «Børning»-filmene er på Berlinalen-besøk. Foto: Knut-Eirik Lindblad / DagbladetVis mer

«Børning 3»

Trakk seg fra «Børning». Taus om erstatter

Starter opptak av «Børning 3 - Herfra til Nürburgring» denne våren.

BERLIN (Dagbladet): «Børning» og «Børning 2» er blant de aller største publikumssuksessene på kino de siste åra med over 800 000 solgte billetter.

Denne våren starter innspillingen av «Børning 3 - Herfra til Nürburgring», og i fjor høst ble det kjent at fast hovedrolleinnehaver Anders Baasmo Christiansen ikke blir med videre i rollen som Roy Gundersen.

Hvem som tar over for Baasmo Christiansen var ventet offentliggjort i dag, idet filmprodusent John M. Jacobsen fortalte om prosjektet foran filmbransje og presse på Berlinalen.

Men ingen hovedrolleskuespiller ble annonsert.

- Vi hadde ikke regnet med å være tause om dette i dag, men formalitetene må være i orden. Dersom denne personen av en eller annen grunn ender opp med å ikke undertegne, er det dumt å ha sagt det høyt, sier Jacobsen til Dagbladet.

Han avslører imidlertid en liten detalj:

- Wenche Myhre er med i filmen, men ikke som Roy. Anders Baasmo Christian er en av Norges beste skuespillere, så vi ønsket noen som er like god. Det har vi fått til, men kontrakten er altså ikke undertegnet ennå, fortsetter produsenten.

TRAILER: «Børning 2» har premiere 12. oktober. I hovedrollene finner vi blant annet Anders Baasmo Christiansen, Nina Husøy, Sven Nordin og Otto Jespersen. Video: SF Studios Norge Vis mer

«Børning 3»-opptakene starter etter planen i mai, og premieren blir i august 2020. Kappløpet går denne gangen fra Trollstigen og ender på den verdenskjente racingbanen Nürburgring i Tyskland. «Børning»-profilene Otto Jespersen, Jenny Skavlan og Sven Nordin er fortsatt om bord.

I «Børning 3 - Herfra til Nürburgring» dukker en tidligere tysk kjæreste av Sylvia (Jenny Skavlan) opp i en sort Porsche. Målet er å stoppe Sylvias bryllup, og kapre henne hjertet hennes på nytt. Beilerstriden om Sylvia ender så klart i et ellevilt bilkappløp nedover mot kontinentet med blodtrimma superbiler.

Den tidligere politimannen Philip Mørk (Henrik Mestad) er suspendert fra politiet etter fadesen i Murmansk, og transporterer nå pensjonister nedover Europa på ferie som bussjåfør. Angivelig forbikjøres Mørk av en gul Mustang på Autobahn, noe som får eks-politimannen til å tenne på alle plugger.

- Filmen spilles inn i tre omganger fra mai til november, sier Jacobsen.

- Og denne gangen overgår vi virkelig alt, legger han til.