Trakk seg i protest

Vebjørn Sand raser mot å bli kalt «Nerdrum-elev».

PROTEST: Vebjørn Sand har trukket seg fra utstillingen «Alderdom — frykt og fryd». Grunnen: Han ble feilaktig omtalt som «Nerdrum-elev». Foto: Agnete Brun.
PROTEST: Vebjørn Sand har trukket seg fra utstillingen «Alderdom — frykt og fryd». Grunnen: Han ble feilaktig omtalt som «Nerdrum-elev». Foto: Agnete Brun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Her ligger det nok noen sårede følelser, sier kunstsosiolog Dag Solhjell,

Torsdag åpner utstillingen «Alderdom — frykt og fryd» på Oslo Bymuseum, med noen av Norges fremst figurative malere. Nye bilder av Odd Nerdrum er blant de største attraksjonene.

Inntil i forrige uke skulle Vebjørn Sands nye portrett av forsker og eventyrer Helge Ingstad vært et av verkene på utstillingen. Men nå har Sand trukket seg i protest.

Tar ansvar

Årsaken er at museumsdirektør Vibeke Mohr feilaktig omtalte den nå New York-bosatte maleren som elev av Odd Nerdrum.

- Dette er egentlig en filleting, men jeg tar fullstendig ansvar. Det har vært noen komplikasjoner i vårt presisjonsnivå, sier Vibeke Mohr, direktør for Oslo Bymuseum.

Ifølge direktøren er striden med Vebjørn Sand omslått rundt en formulering i avtalen som alle de deltakende kunstnerne har fått.

Her går det fram at utstillingen er med«Odd Nerdrum og Nerdrum-elevene». Ifølge direktør Vibeke Mohr brukes ikke denne formuleringen noen andre steder i omtalen av utstillingen, verken i katalog eller i presseskriv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer