Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trakk seg i protest

Homser framstilles som sexdyr i en 10-millioners gratiskampanje som skal gjøre folk mer homotolerante. - Sexfiksert, sier Ina Toften i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inhabil homse

Juryen likte sexfokuset. Det er visst sånn alle tenker om homofile, sier Toften. «Reklame for alvor» er reklamebransjens gratisinnsats for organisasjonene i Norge, arrangert av Kreativt forum. Hvert år får en forening full kampanjepakke på tv, aviser, kino og reklameboards til en verdi av ti millioner kroner. I fjor ble Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) tildelt kampanjen, som fremstår i alle medier rundt påske.

Den homofiel regissøren Jan Dalchow sendte inn LLH-søknaden. På jurymøtet advarte han mot sex-vinklingen. Da forslaget vant, trakk han seg i protest.

- Fordi jeg er homse, gjaldt ikke mine argumenter for en homokampanje for heterofile, sier Dalchow, kjent fra komme-ut-filmen «Jeg elsker hvem jeg vil».

Ikke målgruppa

Juryformann Stéphanie Dumont bekrefter at Dalchows argumenter ikke ble hørt:

- Denne kampanjen retter seg mot heterofil ungdom som er negativt innstilt til homser. Dalchow står veldig nært problemstillingen. Det er vi som kan kommunikasjon, sier Dumont.

Dalchow får støtte fra Hedda Høiness Mette, AD i Geelmuyden Kiese.

- Å bruke sex i en homokampanje er å spille på gamle stereotypier. Det er nettopp det homofile prøver å komme bort fra i dag, sier Høiness Mette, som mener juryen har jobbet useriøst.

- Med så slett juryarbeid har ikke vinnerkampanjen integritet.

LLH har vurdert å trekke seg. Men etter en intern debatt jobber organisasjonen nå for å justere kampanjen sammen med vinnerbyrået New Deal.

FIKS KAMPANJE: Hvis du tror dette er alt homofile tenker på, tar du feil.