Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trakk tilbake homsespøk i «Modern Warfare 2»-video

«F.A.G.S.»-forkortelse ble for mye.

|||I forkant av utgivelsen av krigsspillet «Modern Warfare 2» den 10. november, har spillet fått kritikk etter at en lekket video viste at spilleren selv tar del i massedrap av sivile - noe spillutgiver Activision senere gikk ut og forsvarte.

Over helgen dukket det opp nok en video relatert til spillet, denne gang en offisiell reklamesnutt. Også denne gangen ble det reaksjoner på videoen, men av en helt annen grunn: Kritikerne mente at utvikler Infinity Ward tråkket over streken når de spøkte med homofile.

I vidoen får vi se en spillversjon av den amerikanske baseballspilleren Cole Hamels fronte den fiktive interesseorganisasjonen «Fight Against Grenade Spam», som oppfordrer folk om å ikke kaste vilkårlige granater i flerspillermatcher.

Problemet er ikke budskapet eller videoen i seg selv, men om du forkorter navnet på organisasjonen, blir «F.A.G.S.» - fags er et amerikanske slangord for homser.

Det tok ikke lang tid før noen reagerte, et forløp spillbloggen Kotaku har tatt for seg. Infinity Ward-representant Robert Bowling var langt på vei enig i kritikken:

- Jeg er enig. Jeg tror at kjernen i spøken er flott, men slutten er litt for langt fra hva spøken skulle handle om, og jeg har forståelse for bekymringene. Trukket tilbake, skrev Bowling på sin Twitter-konto.

Mer bekymringsverdig for Bowling og resten av Infinity Ward og Activision, er kanskje at Xbox 360-«Modern Warfare 2» over helgen ble lekket på internett - men dette er ikke noe Bowling vil kommentere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media