Tramteatret gjenoppstår

Først satte de landet på hodet i ti år. Så fulgte 18 års stillhet. Nå drar Tramteatret på turné igjen, og de gleder seg noe innmari.

Litt hjulpet av tilfeldigheter og gamle de bransjetraverne Audun Tylden og Jørg Fr. Ellertsen, reiser Tramteatret på turné i høst, med start i Oslo 30. september. 27 show på en måned blir tøft for en gjeng mennesker som enten har rundet, eller skal til å runde 50.

Bare gøy

I går ga de ut CD med «Pelle Parafins Bøljeband» og for første gang siden 1986 var hele gjengen på 13 samlet.

- Vi har ikke noe vi skal bevise lenger, så denne gangen blir det bare gøy! Og for første gang kommer vi til dekket bord, og slipper til og med billettsalget sjøl, sier Anders Rogg, også kjent som Leon Latex.

- Vi gleder oss veldig, vedgår Frida Frosk (Liv Aakvik) og Ragna Rekkverk (Anne Nyutstumo).

Bursdagsshow

Det hele begynte med at plateselskapet Tylden & co. skulle feire tiårsjubileum. Alle artister som hadde gitt ut plate hos selskapet, ble invitert til å opptre på Dizzie showteater.

Arne Garvang ble forespurt, og tilfeldighetene ville at hele gjengen var i Oslo akkurat 3. juni i fjor.

- De spilte én eneste låt, «Her kommer Pelle Parafins Bøljeband», og taket bare letta, gliser Audun Tylden, som er sterkt medskyldig i gjenforeningen.

Denne kvelden fikk alle medlemmene i Tramteatret et kraftig adrenalinkick, og det som tydeligere hadde vært «håpløst og umulig», nemlig en gjenforening, ble plutselig noe alle ville, og som de til og med gledet seg til.

One night...

Det er 28 år siden Tramteatret startet, som en liten avlegger av teateret i Studentersamfundet i Chateau Neuf i Oslo.

- Vi planla bare en eneste forestilling, men det balla litt på seg. For det første ga den fryktede teateranmelderen Erik Pierstorff oss fantastisk kritikk. Visstnok hans første positive anmeldelse på to- tre år. Dessuten møtet vi Dag Åkesson Moe fra NRK på Club 7: «Kan ikke dere lage noe for ungdom, da?» Vi sa «Jo da». Så lagde vi Pelle, forklarer Garvang.

Fra 30. september slår de en strek over et par brutte ekteskap, stikker ut i permisjon fra lønnet arbeid, rømmer fra barn og barnebarn og kaster seg om bord i en buss.

Den nye bussen er helt ulik gamle Budt, som de pleide å turnere i på 1980-tallet. Den er nemlig selvgående og det følger med innleid sjåfør.

BØLJER: 30. september braker det løs i Oslo Konserthus med f.v. Anders Rogg, Per Kjeve, Marianne Krogness, Magne Bruteig, Arne Garvang og Liv Aavik (foran).