Trance fra Klagemuren?

Israelsk trance? I kveld, på selveste sankthansaften, kan du oppleve akkurat det. Den første av sommerens «Atlantis» - fester på John DEE får nemlig besøk av DJ Yahel.

I sommer vil det bli arrangert klubbkvelder under vignetten «Atlantis Party» hver lørdag på John DEE. Med forskjellige fargekoder for hver kveld.

Israelsk trance

Først ut er «Code Red», med dj-en Yahel fra Israel som hovedattraksjon.

Yahel er mest kjent for sitt bidrag på trance-albumet «Magik», signert nederlandske DJ Tiësto. For de største trance-DJene kommer fra nettopp nederland, i tillegg til England og Tyskland. Og DJ Tiësto er en av de mest kjente.

Men i Israel er altså Yahel en av de store, og hans psykedeliske trance har også nådd utenfor landets grenser med plasseringer på hitlister og klubbalbum. Låten «Voyage» lå lenge på topp på de tyske hitlistene i fjor.

Norsk Trance

I tillegg til Yahel vil de norske trance-entusiastene DJ Lemon og DJ Stigma stå bak platespillerne. DJ Stigma regnes som trancens foregangsmann i Norge, med egen label, platebutikk og program på NRK Petre. Både han og Dj Lemon er kjent fra store housekonsepter som Hyperstate.

Og hva er så Trance? En definisjon går som følger:

«Trance ble først brukt til å beskrive en mer melodiøs form for tekno. Ikke så minimalistisk som tekno, og ikke så vokalorientert som house.»

Enkelt og greit.

Atlantis Party

Det blir altså Atlantis-kvelder hver lørdag i hele sommer. Alle i den harde klubbmusikkens tegn, med varianter innen house og trance.

Om en uke blir det «Code Yellow», en kveld med norsk hardhouse signert DJ Carl E, DJ Zenit og DJ Mar. En uke senere er koden grønn, med storbesøk fra England. Global Undergrounds The Forth skal sørge for dyp progressiv kvalitetshouse fra platespillerne. På «Code Pink», blir det bare kvinnelige DJer. Queens convention med Luicana, Miss Jarea, samt en internasjonal overraskelse. Og med hvit fargekode blir det mangaparty.

Du kan lese mer om kveldens hoved-dj på de offisielle hjemmesidene til Yahel.