Trange tider for nye tanker

Religion og prestestyre, teokrati og kirkestat, politiske partier med fundamentalistiske tolkninger av hellige skrifter som rettesnor - de herjer oss.

GAMMEL VIND: Professor Ola Tjørhom er en nokså ensom svale blant norske katolikere i sin begeistring for Det andre vatikankonsilet, som av enkelte konservative altså blir betraktet som selve Satans verk. Bildet er fra Petersplassen under begravelsen til Pave Johannes Paul II i 2005. Foto: Jon Terje H. Hansen.
GAMMEL VIND: Professor Ola Tjørhom er en nokså ensom svale blant norske katolikere i sin begeistring for Det andre vatikankonsilet, som av enkelte konservative altså blir betraktet som selve Satans verk. Bildet er fra Petersplassen under begravelsen til Pave Johannes Paul II i 2005. Foto: Jon Terje H. Hansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en stadig mer innbitt strid om livssyn og verdier, der pressefrihet, intoleranse, og voldstrusler fremmes av krenkelsestyranner på alle sider, er ofte kunnskapsløshet en sikker følgesvenn for indignasjonen. Tusener av meningsberettigede ytringsfrifanter uttaler seg om sider ved islam de ikke aner noe om, basert på tendensiøse gjengivelser av ytterliggående fortolkninger.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.