- «Transformers 2» var møkk

Regissør Michael Bay slakter sin egen film.

(Dagbladet): Kinogjengere flest - i hvert fall de som så filmen - var enige om at «Transformers: Revenge of the Fallen» ikke var noe spesielt å juble for da den kom i 2009. Her i avisa fikk filmen terningkast to.

Nå viser det seg at filmens regissør, Michael Bay, selv er enig i den vurderingen.

- Den store feilen med («Transformers 2») er at den forsvant inn i en mystisk verden. Når jeg ser tilbake på det, var det møkk, sier Bay til filmtidsskriftet Empire, ifølge Reuters.

Regissøren innrømmer nå at de «gjorde noen feil» mens de spilte inn oppfølgeren til den første «Transformers»-filmen, men legger hovedbolken av skylda på manusforfatterstreiken i Hollywood.

- Det var bare fælt å lage en film der du er nødt til å få en historie levert på tre uker. Jeg hadde jobbet med filmen i måneder, og hadde bare 14 sider med noen ideer om hva filmen skulle handle om å forholde meg til. Det er en BS måte å lage film på, sier regissøren til Empire.

Heller ikke hovedrolleinnehaver Shia LaBeouf var fornøyd med hvordan filmen hadde endt opp. På filmfestivalen i Cannes fortalte han i fjor at han syntes filmen «manglet hjerte»:

- Det var noen virkelig ville stunts i den filmen, men hjertet var borte, sa LaBeouf den gang.

Han får, i likhet med Bay, sjansen til å på nytt vise hva de er gode til i den kommende «Transformers: Dark of the Moon». Begge to lover nå nå at filmen, som har premiere i juli, vil hente inn serien igjen.

Nytt i den tredje filmen er forøvrig at blikkfanget Megan Fox er droppet ut av lekerobotuniverset. Inn kommer i stedet Victoria's Secret-modellen Rosie Huntington-Whiteley - som fikk jobben etter å ha møtt opp på audition i bare undertøyet. Noe som kanskje sier ett og annet om hva vi har i vente?

SKJØNNHETEN OG ACTIONUDYRET: Michael Bay lærer her Rosie Huntington-Whiteley ett og annet om Transformers-universet. Foto: Reuters/Ray Stubblebine/Scanpix
SKJØNNHETEN OG ACTIONUDYRET: Michael Bay lærer her Rosie Huntington-Whiteley ett og annet om Transformers-universet. Foto: Reuters/Ray Stubblebine/Scanpix Vis mer