«Transformers»-regissør hardt ut i HD-krigen

Michael Bay anklager Microsoft for skittent spill.

Mannen bak filmer som «Armageddon» og «Transformers» mener Microsoft lurer en hel filmverden.

Michael Bay, som for tiden jobber med filmen «Transformers 2», raser mot Microsoft. Bakgrunnen skal være at hans forrige film, «Transformers», ikke er tilgjengelig som Blu-ray-film. Den gis nemlig bare ut på DVD og Microsoft-støttede HD-DVD.

Bay mener gigantselskapet har en skjult agenda i formatkrigen.

– Microsoft vil at begge formater skal feile, slik at de kan bli helter og få verden til å bruke digital nedlasting av filmer. Dette er en skitten hemmelighet ingen snakker om, sier Bay ifølge Eurogamer.

Regissøren understreker også at hans synes Blu-ray er det klart beste alternativet.

– Microsoft gir bort sjekker på 100 millioner dollar for at filmstudioene skal bruke HD-DVD og ikke det ledende og klart bedre Blu-ray-formatet. De vil skape forvirring i markedet til de har fått til digital nedlasting helt perfekt. Med tiden vil du se sannheten, avslutter en sint filmskaper.

I spillverdenen støtter PlayStation 3 Blu-ray, mens Microsofts Xbox 360 har ekstern støtte for HD-DVD.

KRITISK: «Transformers»-regissør Michael Bay mener at Microsoft kjøper seg fram i krigen mellom HD-DVD og Blu-ray. Robotfilmen er kun utgitt på HD-DVD, selv om regissøren mener Blu-ray er et bedre format. Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS / SCANPIX
KRITISK: «Transformers»-regissør Michael Bay mener at Microsoft kjøper seg fram i krigen mellom HD-DVD og Blu-ray. Robotfilmen er kun utgitt på HD-DVD, selv om regissøren mener Blu-ray er et bedre format. Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS / SCANPIX Vis mer