«Transformers»

Voldsom effektorgie, bra bonusmateriale.

DVD: «Dette er den kuleste filmen jeg har sett! Og da Bumble Bee tisset på han der fyren – ja, det var det aller beste. Terningkast seks!»

Min konsulent på sju var ikke i tvil. «Transformers» er årets film. Regissør Michael Bay og produsent Steven Spielberg ga millioner av guttunger i alle aldere tidenes gave i fjor sommer da multimillionproduksjonen skramlet høylytt i kinosaler verden over.

Det med alle aldere er ikke helt sant. Hvis du skal ha fullt utbytte av denne filmen, tror jeg et allerede etablert forhold til de kule og kantete robotlekene er en forutsetning. De var det største innen gutteleker for vel tjue år siden, og nå er de om mulig enda mer populære. Så denne filmen om kampen mellom gode og slemme roboter som kan forandre seg til alle mulige maskiner, treffer nok best hos seere på rundt tretti, eller seks-sju år. Men slåsskampene mellom metallkjempene er kule, det skal de ha. Og todiskutgaven byr på flere overraskende gode og omfattende bakomfilmer – uansett hvilket forhold du måtte ha til robotlekene.