Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Transseksualitet og glamrock

Øst-Berlin, transseksualitet og glamrock. Høres vilt ut - og det er det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Original» er ordet som best beskriver denne amerikanske lavbudsjettfilmen. Både i form og innhold skiller den seg fra det meste. Andre dekkende ord er «underholdende» og «vellaget».

Fenomenet Hedwig ble skapt på scenen i homsepunkklubben Squeezebox i New York. Skuespiller og vokalist James Cameron Mitchell og låtskriver Stephen Trask ønsket å skape et konsept utover låtene de framførte. Litt sånn som David Bowie i sin tid gjorde med Ziggy Stardust. Naturlig nok gikk veien mot teaterscenen, hvor stykket «Hedwig and the Angry Inch» ble en kjempesuksess off-Broadway. Og nå er historien om den østtyske, transseksuelle rockeren med Farrah Fawcett-parykken, blitt film.

Hansel, en ung homofil gutt, drømmer om friheten i vest, møter en amerikansk soldat, legger seg under kniven, gifter seg og reiser til USA. For å bli forlatt og satse på en karriere som rockevokalist.

Skuespiller Mitchell avslører også et talent for regi. Han klarer på beundringsverdig vis å gjøre den absurde historien både fengende og morsom. Og gripende. Musikken er sømløst vevd inn i helheten. Bruken av animasjon likeså. «Hedwig and the Angry Inch» er en annerledes filmopplevelse du trygt kan unne deg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!