Transseksuell frustrert frue

TV-stjernen Felicity Huffman viser alt i filmen Transamerica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Suksessen vil ingen ende ta for 42-åringen mest kjent som Lynette fra serien Frustrerte fruer.

Ikke bare vinner hun priser for sin innsats som frustrert frue, hun er også en av favorittene til å bli Oscar-nominert for rollen som transseksuell mann i undergrunnsfilmen "Transamerica".

Lavbudsjettfilmen vant kritikerprisen i USA, og har også rasket med seg en rekke priser på filmfestivaler i opptakten til det som ligger an til en sikker Oscar-nominasjon. Noe overraskende synes Huffman.

- Filmen ble aldri laget som en Oscar-kandidat. Det er en bitte liten film, som ingen egentlig visste hvor ville havne, sier hun til VG.

Om å finne sitt virkelige jeg

I filmen spiller Huffman Stanley "Bree" Osbourne. Han står overfor den siste operasjonen som skal forvandle Stanley til en kvinne. Plutselig blir Stanley eller Bree klar over at hun har en bortkommen sønn. Sammen legger de ut på en innholdsrik reise på tvers av USA.

- Dette er ikke en temafilm om transseksuelle og deres situasjon. Det handler like mye om smerte, finne sitt virkelige jeg, og det å bli forelder, sier Huffman. Filmen er derfor like mye en roadmovie som en film om kjønnsskifte, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer