Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trapper opp nyhetskrigen

TV2 og NRK satser hardere enn noensinne på nyheter. Fra høsten serverer de to kanalene nyheter nærmest døgnet rundt. Til sammen blir det åtte timer med trettiåtte nyhetssendinger i døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK satser på hyppige nyhetsbulletiner, mens TV2 lanserer nyhetstimen for å stjele seere fra Dagsrevyen. Begge kanalene har klokkertro på at nyheter kan lokke flere seere.

- Nordmenn er veldig opptatt av nyheter, og dessuten er det viktig for hele integriteten til en kanal. Jeg synes absolutt ikke det blir for mye av det nå. Etter min mening bør man kunne se nyheter hele døgnet, og slik er det jo ikke enda, sier nyhetsredaktør i TV2 Kjell Øvre Helland, som vil stå for tre og en halv times nyhetsproduksjon i døgnet.

TV2 produserer også TVNorges nyhetssendinger.

- Vi er størst og best på nyheter, og det skal vi fortsette å være, melder NRKs Tom Berntzen skråsikkert.

Nye tv-vaner

- Den nye situasjonen i nyhets- og medieverdenen er dramatisk. Etter at Internett kom, har folk fått helt andre vaner, og må ha nyhetsoppdateringer døgnet gjennom. Vi kan ikke lenger bestemme når folk skal se på nyheter, de må få se på nyheter når de selv vil. NRK skal ha korte sendinger hver time og lengre utdypende sendinger med kommentar og analyse seinere på kvelden. Nyhetsredaksjonen på nett, radio og tv kommer til å jobbe meget tett sammen framover, sier Berntzen.

Par i ruta

Både NRK og TV2 satser fra i høst på å ha to programledere i de største nyhetssendingene. Begge kanalene velger å la parene bestå av en mann og en kvinne. NRKs nyhetspar er Nina Owing og Ingolf Håkon Teigene, Ingvild Bryn og Einar Lunde samt paret Gry Blekastad og Christian Borch. TV2s rutepar blir Nils Gunnar Lie og Kari Birkeland, Morten Sandøy og Siri Lill Mannes i tillegg til Thomas Henschien og Lene Østby. Jan Lohne og Jan Ove Ekeberg vil veksle på å presentere TV2s morgennyheter, mens Thomas Henschien og Cecilie Roang Bostad bytter på kanalens nyheter ved midnatt, i tillegg til å ha TVNorges Aktuelt-sendinger.

TIL KAMP: Hvem vinner kampen om seerne?