Trash på topp

Sjelden har vi sett en mer underholdende actionfilm enn Hongkong-regissøren Che-Kirk Wongs B-film-parafrase «The Big Hit».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke pent å si det, mange pene mennesker vil si det er galt, men dette er moro. Og velgjort. Særlig det. Underholdende på en god måte. Men du må tåle mye røff humor på veien. «The Big Hit» tar i bruk virkemidler fra et bredt spekter av underholdningsfilm. Like mye som det er en actionfilm er det en sitcom, altså den klassiske komedievarianten hvor folk løper inn og ut av dører. Forskjellen er at her er opphogde lik en del av rekvisittene. Pent innpakket, riktignok, i hvite søppelsekker.

Nesten troverdig

Det er også en kjærlighetshistorie vevd inn, selvfølgelig. Til å være actionfilm er dette nesten troverdig. Skulle også bare mangle med popidolet Mark Wahlberg som den sjenerte leiemorderen, og hjerteknuseren China Chow, heltinnen i et dusintalls Hongkong-actionfilmer, i rollene. Hun kidnappes av ham, men etter hvert blir det svært hyggelig. Hyggen er noe av poenget her: I denne filmen er leiemorderne unge, søte gutter med bare litt for mye overskudd. Tilfeldigvis er de leiemordere av yrke. I garderoben «på jobben» kretser samtalen om ronking og jenter, i den rekkefølgen, og på jobb er det helgas fester som er samtaleemne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer