Traust fra BigBang

BigBang glimter til, men slår ikke ut i full blomst som albumartister på «Clouds Rolling By».

Etter å ha vært det mest lovende bandet i norsk rock i halvannet år, klarer ikke BigBang å innfri forventningene på sitt nye album.

BigBangs nye album åpner fantastisk. «To The Mountains», som satte Norwegian Wood i flammer tidligere i sommer, har en umiddelbar take off -effekt. Øystein Grenis nærmest genialt fengende riff - en seig variant av Aerosmiths «Rag Doll» - kverner deg gal av frihetslengsel og levelyst. Og når Greni topper det hele med tekstlinjene «And if you wanna get high/close to the sky/welcome to the mountains» , føler man seg høy.

Når så plata fortsetter med en vaskekte hit, den kilende, sexy og meget folkelige «Girl In Oslo», har BigBangs tredje album fått en knallstart.

Dessverre står ikke BigBang løpet helt ut. En traust og litt for trygg følelse hviler over albumet.

Hjem i stua

«Clouds Rolling By» er produsert med en varm, tett og grom lyd. Grenis lune og dype stemme kommer helt hjem i stua, og trommene er produsert kledelig uprodusert.

Men produsentene Michael Ilbert og Nils B. Kvam har ikke klart å gi Grenis låter det løftet en del av dem faktisk kunne ha trengt, og plata lider under en litt for lite distinkt gitarstemme.

Følelsesladd

Låtmaterialet er ujevnt, men det har definitivt flere høydare. Ikke minst takler bandet de helt neddempede, nær akustiske visene bra. «Come Alive» har mollstemte og skjebnetunge vokallinjer à la Doors. Greni synger kjærlig, men det underliggende ubehaget i låta gjør den til platas mest følelsesladde låt. Jeg betviler overhodet ikke at BigBang kunne ha kommet med en kjempeskive denne høsten, men talentet blir ikke helt forløst på deres nye album.