Travle menn

Tom Cruise og Steven Spielberg jobber på spreng før streiken lammer filmproduksjonen i sommer

Som om ikke Cruise og Spielberg er travle nok fra før. Nå må de jobbe ekstra hardt for å få tid til en ekstra film - og litt ekstra lommepenger - før skuespillerstreiken lammer Hollywood.

Science fiction

Filmen Spielberg og Cruise må få laget før sommeren heter «Minority Report» og er basert på en novelle av science fiction forfatteren Philip K. Dick. Filmen skal handle om politimannen (Tom Cruise) en gang i fremtiden. Hans jobb er å finne og arresterer mordere før de i det hele tatt har begått drapet. Snakk om forebyggende arbeid.

Karakteren til Cruise havner derimot i seriøse problemer når den synske maskinen utpeker ham til kommende drapsmann. Han må finne ut hva som førte opp til en handling som ennå ikke har skjedd, og stoppe den før det er for seint.

Travle menn

Både Spielberg og Cruise er blant de mest ettertraktede filmnavn i verden. Tom Cruise har nettopp avsluttet innspillingen av den romantiske «Vanilla Sky», i regi av Cameron Crowe, hvor han spiller mot skjønnhetene Cameron Diaz og Penelope Cruz. Cruise unner seg en to ukers pause mellom slagene.

Steven Spielberg trives tydeligvis i science fiction genren. Han driver nå på med etterarbeidet på «A.I», som er en forkortelse for kunstig intelligens. Filmen tar for seg de følelsene det å være på leting etter meningen med livet skaper i en liten robotgutt (Haley Joel Osment). «A.I» skal ha premiere på sensommeren.

TOM CRUISE i en scene fra «Magnolia».