Travolta og Madonna med bringebærsmak

Filmen

The 21st Annual Golden Raspberry Awards avholdes hvert år i forbindelse med Oscar-utdelingen. Bringebærprisene deles ut til filmer og skuespillere som har utmerket seg i løpet av det siste året som eksepsjonelt dårlige. Madonna og John Travolta var blant de nominerte.

"Battlefield Earth", med John Travolta i hovedrollen, stakk av med hele syv priser, og tangerte dermed den tvilsomme rekorden til filmen "Showgirls" fra 1996. Dårligste film, dårligste hovedrolleinnehaver og dårligste manus og regi, er blant utnevnelsene "Battlefield Earth" fikk. Filmen er basert på en roman av science fiction-forfatteren L.Ron Hubbard - mest kjent for stiftelsen av Scientologi-bevegelsen.

I begrunnelsen for prisene ble filmen kalt "en høybudsjetts sci-fi-fiasko", og Travolta en "kaklende, psykotisk alien med gule tenner og rastasveis".

Da filmen kom til Norge, skrev Dagbladets Liv Jørgensen: "Det er dumt, det er dårlig, det er ubeskrivelig kjedelig - så kjedelig at betegnelsen kalkun nesten er feilplassert."

Madonna også "hedret"

De eneste to prisene "Battlefield Earth" ikke stakk av gårde med, var i kategorier den ikke var nominert i; prisen for århundrets verste skuespillerinne gikk i år til Madonna for sin innsats som alenemor i filmen "The Next Best Thing". Verste oppfølgerfilm var i år "Book of Shadows: Blair Witch, Too".

Prisen er et bringebær i størrelsen av en golfball, plassert oppå en gullfarget super 8-filmrull. "Vinnerne" kåres av 535 medlemmer av GRAF-akademiet.

Ingen av prismottakerne var til stede under utdelingen, slik det har vært i 96,7 prosent av tilfellene de siste 20 årene.

JOHN TRAVOLTA: Dårligst med filmen "Battlefield Earth".
JOHN TRAVOLTA: Dårligst med filmen "Battlefield Earth". Vis mer
JOHN TRAVOLTA: Dårligst med filmen "Battlefield Earth".