Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre års fengsel for egyptisk Facebook-kjendis

Skal ha sagt at mange gifte kvinner i landet er utro.

 FENGSEL:  En kjent Facebook-administrator er i Egypt dømt til tre års fengsel med straffarbeid etter å ha sagt at mange gifte kvinner i landet er utro. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND
FENGSEL: En kjent Facebook-administrator er i Egypt dømt til tre års fengsel med straffarbeid etter å ha sagt at mange gifte kvinner i landet er utro. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

En kjent Facebook-administrator er i Egypt dømt til tre års fengsel med straffarbeid etter å ha sagt at mange gifte kvinner i landet er utro.

Taymor el-Sobky ble arrestert i forrige måned og anklaget for å ha fornærmet og ærekrenket egyptiske kvinner. Uttalelsen hans kom på et populært TV-program i desember og skapte stor oppstandelse.

- 30 prosent av egyptiske er klare for umoralskhet. De finner bare ikke noen som oppmuntrer dem til det, sa Sobky.

Hans Facebook-side, som kan oversettes til «En lidende ektemanns fortellinger», har over en million følgere på det sosiale nettstedet.

- I disse dager er det svært vanlig for kvinner å søke utroskap og bedra sine ektemenn. Mange kvinner er involvert i utenomekteskapelige forhold mens mennene deres er utenlands, hevdet Sobky i programmet.

Sobky mente dessuten at arrangerte ekteskap i Egypt øker problemet med utroskap fordi mange kvinner ender opp med ektemenn de ikke kjenner.

Etter uttalelsene raste mange mot Sobky, og det ble blant annet publisert en video på YouTube der en maskert mann med maskingevær rettet en drapstrussel mot Facebook-kjendisen.

Lørdag fikk Sobky derimot sin straff i rettsvesenet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram