Tre års fengsel for toppløs-bilder

Av Cameron Diaz.

(Dagbladet.no): Den amerikanske fotografen John Rutter må tilbringe de neste tre årene bak murene.

Rutter ble i sommer funnet skyldig i tyveri og mened, og nå er straffen klar.

- Dårlig engel

Fotografen tok toppløs-bilder av filmstjernen Cameron Diaz i 1992, før hun ble kjent. Da hun slo igjennom i Hollywood, forsøkte han å selge dem tilbake til henne for flere titalls millioner kroner.

- Han sa at han skulle selge bildene til folk som ville skade meg. De ville framstille meg som en dårlig engel, og var villige til å betale opptil 5 millioner dollar. Da forsto jeg at han forsøkte å utpresse meg, forklarte Diaz i retten.

Forfalsket signaturen

Toppløsbildene gikk verden rundt i forskjellige magasiner og ukeblader, noe som skal ha gitt Rutter millioninntekter.

Fotografen hevdet han hadde underskriften hennes på en kontrakt som ga ham rettigheter til å selge dem videre, men ifølge skrifteksperter var signaturen på kontrakten trolig forfalsket.

VANT SAKEN: Cameron Diaz har sørget for å få fotografen John Rutter bak lås og slå. Nå vil hun ta saken videre i en privat rett. FOTO: SCANPIX/REUTERS
VANT SAKEN: Cameron Diaz har sørget for å få fotografen John Rutter bak lås og slå. Nå vil hun ta saken videre i en privat rett. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Los Angeles Superior Court avslo Rutters ønske om kausjon etter at dommen var avsagt.

Den 42-årige fotografen hevdet i går at hele saken var bygget på en misforståelse, og at han aldri mente å gjøre noen skade.

Diaz har også saksøkt Rutter i privat rett, der hun vil kreve erstatning for tort og svie.

MÅ I FENGSEL: Los Angeles Superior Court nektet å gå med på kausjon for John Rutter.