DELFINALE 2: Øverst fra venstre: Haji Saleem, Annsofi Pettersen og Martin Blomvik. I midten fra venstre Hank (Hans-Erik Dyvik Husby), duoen Shackles ved Charlotte Kjær og Lwam Feshatzion - og Margaret Berger. Nederst: Fjellfolk, fra venstre Tor Hoslemo, Helga Jacobsen og Trym Bjønnes. Fotocollage: Ellen Andrea Grønneberg/foto: NRK
DELFINALE 2: Øverst fra venstre: Haji Saleem, Annsofi Pettersen og Martin Blomvik. I midten fra venstre Hank (Hans-Erik Dyvik Husby), duoen Shackles ved Charlotte Kjær og Lwam Feshatzion - og Margaret Berger. Nederst: Fjellfolk, fra venstre Tor Hoslemo, Helga Jacobsen og Trym Bjønnes. Fotocollage: Ellen Andrea Grønneberg/foto: NRKVis mer

Tre av disse sju artistne går videre til MGP-finalen

Fem soloartister, en duo og en trio kjemper i kveldens delfinale. Dagbladet har kastet terning.

Melodi 1: «Det vakje mi tid».

Artist: Martin Blomvik
Tekst og melodi: Martin Blomvik, Bjørn Johan Muri og Mats Weinholdt

Martin Blomvik er en ukjent stemme fra Sula ved Ålesund, som velger å synge på dialekt. Han får låtskriverhjelp av kameraten Bjørn Johan Muri, kjent fra både Idol og MGP. «Det vakje mi tid» er moderne og kjølig, der ordene delvis popper fram som i en raplåt. Pirrende, men også slitsom.

Melodi 2: «I'm With You». Ar
Meli 2: «Im With You»
Artist: Annsofi Pettersen   
Tekst og melodi: Alexander Rybak.

Den 18 år gamle østfoldjenta er kjent fra «Det store korslaget» og «X-Factor», og framfører her MGP-yndling Alexander Rybaks låt. Den inneholder selvsagt elementer vi kjenner fra den kanten: følsomme fioliner, poptreffsikkerhet og underliggende folketoner. Forutsigbart og vokalsikkert, dette.

Melodi 3: «On Hold»
Artist:  Shackles
Tekst og melodi: Silya Nymoen, KeiOne og John Lundvik

Vi husker de fire Shackles-jente fra «X-Factor» i 2009. Charlotte Kjær og Lwam Feshatzion har fortsatt som en duo. «On Hold» er skrevet av bl.a. Silya, som deltok i fjorårets MGP. «On Hold» er en sløy, groovy soul og r'n'b-låt med feit bass. Ikke spesielt original. Har MGP-potensial, men kjeder meg.

Melodi 4: «No One»
Artist: Hank
Tekst: Josefin Winther
Melodi: Josefin Winther og Magnus Åserud Skylstad

Hank (Hans-Erik Dyvik Husby) fra velkjent fra Turboneger, fra rampelyset og for sitt turbulente og omdiskuterte liv. Hank er ingen stor sanger, men han er tøff - og en dyktig entertainer. «No One» er en melodiøs poprocker - kanskje litt traust, men som likevel ender opp kledelig rufsete i Hanks uvørne vokal.


Melodi 5: «Ulvetuva»
Artist: Fjellfolk
Tekst og melodi: Trym Bjønnes

Trioen fra Bykle i Setesdal består av samboerparet Helga Jacobsen og Trym Bjønnes, samt hardingfeletalentet Tor Hoslemo. Dette er definisjonen på norsk P1-musikk, en dramatisk ballade tuftet på folketoner og vettug tekst. Ikke mulig å mislike dette, men litt søvnig og for MGP-musikkpolitisk korrekt.   Melodi 6 «Shine With Me»
Artist: Haji
Tekst og melodi: Haji og Morad Aziman

«Shine With Me» gir visse assosiasjoner til fjorårets vinnerlåt «Stay» med Tooji. Vi husker vel hvordan det gikk. Den er vel umiddelbar iørefallende. Men før den er ferdighørt, har jeg allerede ristet den ut av øregangene. Har dårligere holdbarhet melk i solsteika. Like velkommen som gryende hodepine.

Melodi 7: «Feed You My Love»
Artist: Margaret Berger
Tekst og melodi: Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson

Margaret Berger har siden andreplassen i «Idol» i 2004 blitt en voksen kvinne. Hun har ikke så langt lyktes med å finne sin plass på musikkartet, men kanskje MGP kan hjelpe henne fram. Hun flørter fremdeles med elektropop, og dette er utfordrende, frekk, deilig og langt bedre enn vi har hørt på lenge.