Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre døde i båtulykke

En båt med åtte personer kjørte på et skjær i Drøbaksundet i natt. To døde på stedet. Jente (17) døde seinere av skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En båt med åtte personer gikk på et skjær ved Drøbak i Oslofjorden ved 01-tida i natt.

To personer døde på ulykkesstedet, mens ytterligere en person døde på sykehuset.

- En 17 år gammel jente, som hadde pådratt seg kritiske brudd- og hodeskader, døde av skadene ved 07-tida søndag morgen, sier informasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

Tre personer ligger kritisk skadd på Ullevål sykehus, det dreier seg blant annet om en 17 år gammel jente med hode-, ansikt-, bryt- og bruddskader og en 30 år gammel mann som er livstruende skadd og hvor tilstanden er ustabil.

Flere av de skadde fikk behandling ute på skjæret i natt.

- To personer er bekreftet omkommet, og fire personer får behandling ute på skjæret. Om noen av disse er omkommet, kan vi ikke bekrefte ennå, sa operasjonsleder Trond Svenkerud ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no kl. 02 i natt.

Ytterligere to personer er lettere skadd.

Trodde flere var i båten

Ulykken skjedde på Småskjær i Drøbaksundet, sør for Oscarsborg festning. Politiet fikk melding om ulykken kl. 01.20 natt til søndag.

OMKOM: Tre personer omkom da en båt gikk på grunn i Drøbaksundet natt til søndag. To personer ble kritisk skadd. Foto: Hans Arne Vedlog
OMKOM: Tre personer omkom da en båt gikk på grunn i Drøbaksundet natt til søndag. To personer ble kritisk skadd. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

I den første meldingen fra Follo politidistrikt, ble det opplyst om fire omkomne. Selv om man ikke antok at noen befant seg i sjøen, tok redningsmannskapene ingen sjanser, og gjorde i natt et søk i området.

- Vi hadde mistanke om at det var ti eller flere personer i båten, men har nå fastslått at det bare var de åtte, bekreftet Svenkerud senere.

Småskjær, som ligger midt i sundet, rundt 800 meter fra Drøbak, har ingen fyrlykter, og er derfor vanskelig å se natterstid. Skjæret er imidlertid merket på alle sjøkart, og er velkjent blant båtførerne som ferdes i området.

Trolig ut fra Oscarsborg

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge, var båten på veg i sørgående retning. Bandet Postgirobygget spilte like før konsert ved Oscarsborg festning, som ligger rett nord for ulykkesstedet.

De tre som pådro seg kritiske skader ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Ytterligere to personer ligger på Aker sykehus med bruddskader, mens en person med lettere skader er til behandling ved Akershus universitetssykehus.

Båten var en 6,7 meter lang RIB, en hurtiggående båt med gummislanger langs relingen.

En passasjerferge og redningsskøyta Odd Fellow II deltok i aksjonen, i tillegg til brann- og politibåter, dykkere og et Sea King redningshelikopter.

Dagbladet.no følger saken.

LETTE: Redningsmannskapene trodde først at flere personer kunne befinne seg i vannet etter ulykken, og gjorde søk i området.
KONSERT: Passasjerferga over Drøbaksundet bisto i redningsaksjonen.
AMBULANSENE STO KLARE:Fraktet de skadde etter båtulykken i natt.
SMÅSKJÆR: Båten gikk på grunn ved Småskjær, som ligger midt i Drøbaksundet, sør for Oscarsborg festning.