KONSERT/FORESTILLING: Noen ganger kan snaut tre timer virke som en evighet, andre ganger er det vanskelig å skjønne at tida er gått så fort. Kveldens forestilling med Nick Cave (61) - med publikum som sidekick - lander på den siste varianten.
Konseptet er like enkelt som det er genialt: På scenen et stort flygel og flere bord med publikummere som før showet er blitt plukket ut til å sitte som en slags kulisse på scenen. Fullt i salen. Selvfølgelig.
Springsteen
Jeg tror vi vil få se mer av denne «hybrid-formen». Bruce Springsteen har hatt stor suksess med sitt «Springsteen on Broadway», der han har fortalt om livet og spilt sangene solo - akustisk. Nick Cave går ett skritt videre, og inviterer pubikum til å stille spørsmål.
Sympatisk
Den delen av showet, eller skal vi heller si forestillingen, blir ikke bedre enn spørsmålene som kommer fra salen. Men uansett hvor godt eller dårlig spørsmålet er, klarer Cave å svare like sympatisk og hyggelig - enten det handler om sønnens tragiske død for fire år siden, om han tror på Gud (og i så fall hvilken), klimautfordringene, låtskriving, prostitusjon, Edvard Munch (som er best, uavhengig av om han er i Norge) eller om den alltid velkledde Cave noen gang bytter ut dressen med olabukse. Svaret på det siste er nei. Han synes dress er komfortabelt. Han går på jobb for å lage musikk, og da kler han seg. Den lune humoren er til stede gjennom hele forestilingen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger