Tre mill. forsider på en dag!

Ny layout ga rekord på db.no!

(Dagbladet.no): Forrige mandag la vi om layouten på forsiden til Dagbladet.no. Eller vi la til flere muligheter til endring, og en fleksibel løsning på hvordan siden er bygd opp.

Dere ser det kanskje best på at vi kan variere tittelstørrelser og bildeutsnitt i langt større grad, og at det dermed er mer variasjon på forsiden.

Og reaksjonene lot ikke vente på seg.

Alt fra overstrømmende skryt til det stikk motsatte :)

Nytt leketøy

Jeg fikk en strøm av  epost, og haugevis av kommentarer og gode innspill fra dere som vi tar med oss videre.

Og enkelte av dere har også fått med dere at vi kanskje har fått mer erfaring med hva som fungerer og ikke av nye layout-muligheter.

Vi har levd med nesten helt stivt design i mange år, og når vi først fikk muligheten til å variere var vi kanskje vel ivrige etter å teste alt på en gang de første dagene.

Generelt er det også slik at når man får ny teknikk man må fokusere på, tar det noe av fokus bort fra alt det andre, altså å skrive gode titler og ingresser og finne de riktige bildene.

Etter en uke ser det ut til at vi har fått roet ned layouten noe, og mange av dere som mailet meg, sender nå ny mail og sier dere synes det ser langt bedre ut nå.

Leser hele forsiden

Ideen med omleggingen er egentlig veldig enkel, det er at økt variasjon vil gi økt temperatur og oppmerksomhet. Vi er klar over at det nye designet provoserer mer, og det var også meningen, men vi mener det likevel er oversiktlig.

Vi logger alt, og tallene er tydelige. Dere får med dere mer av hele forsiden, og at dere leser flere saker enn før.

Meningen med større variasjon var også at vi skulle leve mer med nyhetsbildet, slik at om det skjedde tre store ting samtidig, så skulle vi ha mulighet for å vise nettopp det.

Det kunne vi ikke før.

Tre millioner visninger

For å få det til gikk derfor Norges beste utviklingsavdeling igang med å bygge et helt nytt produksjonssystem, døpt Labrador.

 Det ble tatt i bruk på de første artiklene før sommeren i fjor, og resten utover høsten. Og forrige mandag på front.

Og antall nedlastede forsider har økt siden. Mandag passerte vi tre millioner visninger av forsiden på db.no. Tirsdag og onsdag var like under.

Og i går ettermiddag kom de offisielle tallene fra TNS Gallup for forrige uke, altså den første uka med ny forside.

Og Dagbladet.no øker mest i toppen av lista, som fra nyttår gikk fra ukestall, til et dagstall, basert på gjennomsnittet sist uke.

1. VG + 0.82 prosent i unike brukere
2. MSN - 0,55 prosent
3. Startsiden - 0,16 prosent
4. Dagbladet.no + 3,4 prosent
5. Finn.no + 0,33 prosent
6. NRK.no + 0,34 prosent

Og når man ser på antall nedlastede sier er trenden enda klarerere. Det er bare Dagbladet.no  av avisene som øker.

1. VG - 0,54 prosent i sidevisninger
2. MSN - 0,46 prosent
3. Startsiden - 0,23 prosent
4. Dagbladet.no + 5,3 prosent
5. Finn.no + 6,65 prosent
6. NRK.no - 1,93 prosent

Men vi vil gjerne ha flere tilbakemeldinger fra dere, på hva dere synes om omleggingen. Etter halvannen uke har dere kanskje fått gjort dere opp en mening. Så send meg en epost, eller skriv inn i kommentarfeltet under.