Tre millioner til Strømgren og Verdensteatret

Ny støtteordning fra Norsk Kulturråd

(Dagbladet.no): «Strømgren-ordningen» kalte Kulturdepartementet den nye støtteordningen som ble presentert i statsbudsjettet i fjor.

Pengene skulle gå til såkalt basisfinansiering for allerede etablerte, frie scenekunstkompanier, som for eksempel Jo Strømgren Kompani.

De var allerede sikret en bit av de seks millioner kronene i potten da Norsk Kulturråd fordelte pengene i går. I tillegg til den populære teatergruppa Jo Strømgren Kompani, ble også Verdensteatret tildelt støtte, melder Scenekunst.no.

De to kompaniene får tre millioner hver i fire år framover, med forbehold om at pengene blir bevilget over statsbudsjettet.

Jo Strømgren Kompani er blant annet kjent for suksessforestillingene «Klosteret» og «Hospitalet», som de har turnert med over hele verden. Verdensteatret blir ledet av samboerparet Lisbeth Bodd og Asle Nilsen. Teatergruppa mottok i høst den prestisjetunge Bessie-prisen i New York for forestillingen «Konsert for Grønland».

MILLIONSTØTTE: Jo Strømgren og Jo Strømgren Kompani er en av to teaterkompanier som får tre millioner kroner i støtte av kulturrådet. Foto:  STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
MILLIONSTØTTE: Jo Strømgren og Jo Strømgren Kompani er en av to teaterkompanier som får tre millioner kroner i støtte av kulturrådet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer