Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tre norske kortfilmer til Sundance

Får selskap av norskprodusert dokumentar.

TIL SUNDANCE: Iram Haqs kortfilm «Skylappjenta» vant tidligere i år prisen for beste kortfilm under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Nå skal filmen vises under Sundance.
TIL SUNDANCE: Iram Haqs kortfilm «Skylappjenta» vant tidligere i år prisen for beste kortfilm under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Nå skal filmen vises under Sundance. Vis mer

|||Tre norske kortfilmer skal delta i konkurranse ved Sundance Film Festival i Utah i USA i januar.

De tre filmene er «Alle fugler» av Sara Eliassen, «Skylappjenta» av Iram Haq og «Slåsskampen» av Keio og Dag Åstein.

Den delvis norske dokumentarfilmen «Russian Lessons» av Andrei Nekrasov og Olga Konskaya deltar i dokumentarkonkurransen ved festivalen.

Sundance regnes som en viktig festival for filmer som produseres utenfor de etablerte studiosystemene, og festivalens styreleder er skuespilleren Robert Redford.

«Alle fugler» er en fabel om en lukket verden der all mening er i ferd med å forsvinne. De eneste gjenlevende menneskene er barn, men de har alle mistet evnen til å snakke. «Alle fugler» deltok tidligere i år ved filmfestivalen i Venezia. «Skylappjenta» handler om en norsk-pakistansk jente som rømmer fra tvangsekteskap og bryter med sin families kultur. I et animert univers finner vi levende skuespillere i et moderne eventyr basert på norsk kulturhistorie.

«Skylappjenta» ble kåret til beste kortfilm ved Bergen internasjonale filmfestival og beste nordiske kortfilm ved Femmina internasjonale filmfestival tidligere i år. «Slåsskampen» er en film om en ung gutt som ikke er så tøff som han kanskje ønsker å være, og minst av alt når det kommer til slåssing.


(NTB)

ALLE FUGLER: Sara Eliassen får også dra til Sundance, etter tidligere i år ha vært i Venezia med denne kortfilmen.
ALLE FUGLER: Sara Eliassen får også dra til Sundance, etter tidligere i år ha vært i Venezia med denne kortfilmen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media