Tre norske til filmfestivalen i Toronto

Norsk film reiser ut i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske katastrofefilmen «Bølgen» med Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Jonas Oftebro ble vist for første gang under filmfestivalen i Haugesund i helga.

I dag ble det klart at filmen også blir en del av programmet på den prestisjetunge internasjonale filmfestivalen i Toronto i september.

Der får filmen sin internasjonale premiere.

«Bølgen» får følge av Anne Sewitskys «De nærmeste», som ble hedret med hovedrolle-Amanda i helga, og Jachim Triers «Louder Then Bombs», som deltok i hovedprogrammet i Cannes i mai.

De norske kortfilmene «Fuglehjerter» av Halfdan Ullmann Tøndel og «Oslos rose» av Det sporadiske filmkollektivet vises i festivalens Short Cuts-program, ifølge en pressemelding fra Norsk Filminstitutt.

Stor festival - Det er fantastisk gøy å komme inn i det selskapet, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm, som står bak «Bølgen».

- Etter mange gode anmeldelser i avisene og en fantastisk visning i Haugesund er det veldig moro å få vite at vi skal nå ut i verden og vise filmen - og det på en såpass viktig festival som Toronto, sier regissør Roar Uthaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.